Amerikan ekonomisi yavaşladı

Fed'in "Bej Kitap" raporu, Amerikan ekonomisinin son aylarda yavaşladığını ortaya koydu

Google Haberlere Abone ol
Amerikan ekonomisi yavaşladı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporu, ülke ekonomisinin önceki aylara kıyasla nispeten zayıfladığına işaret etti.

Fed'in 12 bölgesel şubesinden gelen raporlarla hazırlanan ve Amerikan ekonomisine ışık tutan araştırma raporu "Bej Kitap"ın Mart sayısı, bugün yayımlandı.

Ocak ortasından şubat sonuna kadarki dönemi kapsayan rapora göre, ekonomik aktivite ülkedeki 12 bölgenin 7'sinde artış gösterdi. Bir önceki raporda ise ekonominin 10 bölgede genişlediği bildirilmişti.

Raporda, dikkat çeken tespitlerden bir diğeri, ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının bazı bölgelerde düşmesiydi.

Buna göre, geçen yıl boyunca ülke genelinde yükselen tüketici harcamaları, 2016'nın ilk iki ayında finansal piyasalardaki dalgalanmadan olumsuz etkilendi.

Ayrıca, sanayi endüstrisinin otomotiv ve havacılık sektörleri haricinde zayıfladığı belirtilen raporda, bunun güçlü dolar ve düşük enerji fiyatlarından kaynaklandığına işaret edildi.

Bej Kitap'a göre, Amerikan tarım sektörü de yükselen doların yanı sıra düşen emtia fiyatları ve küresel talepten olumsuz etkilendi.

Yorumlar