ABD'li yazar Türkiye'de darbe için yol gösterdi

ABD'de Türkiye aleyhine çalışmaları yazılarıyla bilinen Michael Rubini isimli provokatör, TSK'ya resmen darbe çağrısında bulundu, ABD'nin buna sessiz kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li yazar Türkiye'de darbe için yol gösterdi

Son Haberler Logo

ABD'li Erdoğan ve AK Parti düşmanı Michael Rubin isimli yazar aktivist, Türkiye'de muhtemel darbe senaryolarını kaleme aldığı yazısında resmen TSK'ya darbe çağrısında bulundu. Daha önce de Erdoğan ve AK Parti aleyhinde çeşitli platformlar düşmanlığını açıkça ortaya koyan ABD'li Neocon yazar Michael Rubin, Türkiye'de darbe olması halinde ABD'nin artık buna sessiz kalacağını, hatta darbeden sonra gelecek yönetimle hemen iletişime geçeğini savunarak dare düşüncesi içinde olanlara yol gösterdi.

Washington merkezli, muhafazakar düşünce kuruluşu American Enterprise Institute (AEI) adına bir yazı kaleme alan Michael Rubin, Türkiye'de durumun gittikçe kötüye gittiğini, durumun sadece güvenlik meselesi olmadığını ekonominin de kötüye gittiğini savundu.

Daha önce de Türkiye'deki ulusalcıların iftarı niteliğindeki iddialarını ABD kamuoyuna taşıyan Rubin, bir kez daha yolsuzluk iddialarını ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 'kaçak' olduğu iddialarını yazısına taşıyarak hükümet ve Erdoğan aleyhinde kara propaganda yaptı.

Erdoğan'ın ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini savunan ABD'li yazar, ülkenin bölünmenin eşiğine geldiğini ileri sürdü.

Türkiye ile ilgili kara propagandasını yazısında iyice işleyen yazar daha sonra da sözü "muhtemel bir darbeye" getirdi. Rubin, muhtemel bir darbeden sora darbecilerin iyi bir yol haritası çıkarması halinde Obama'dan tepki almayacaklarını belirtti.

Rubin, 7 Haziran'dan sonra CHP ve ulusalcıların sık sık kullandığı, "Restorasyon dönemi" ifadelerini kullanarak, darbecilerin de böyle bir argümana sarılmaları halinde ABD'den tepki almayacaklarını savundu.

Yorumlar