ABD'li savcının Twitter'da takip ettiği tek lider Erdoğan

ABD'de Rıza Sarraf'ı tutuklatan Hindistan kökenli savcının Twitter'da takip ettiği tek lider Erdoğan. Savcının takip listesinde sadece üç şahıs bulunuyor. Bunlardan biri de Erdoğan.

Google Haberlere Abone ol
ABD'li savcının Twitter'da takip ettiği tek lider Erdoğan

İran asıllı Türk vatandaşı iş adamı Reza Zarrab’ı İran'a yaptırımları deldiği gerekçesiyle tutuklatan New York savcısı Preet Bharara, Twitter’da takip ettiği tek lider Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Savcının kişi listesinde sadece üç şahıs var. Bunlardan biri de Erdoğan. Diğeri ise ABD'nin Cem Yılmaz'ı olarak bilinen Steve Harvey. 

Zarrab'ın tutuklanmasının ardından gözlerin çevrildiği savcı Bharara'nın düne kadar Twitter'da 7 bin civarında takipçisi bulunurken, Türk takipçilerle bu sayı 145 bine kadar yükseldi. Bharara ise kurumlar haricinde sadece üç kişiyi takip ediyor. Bunlardan biri de Erdoğan. 

Savcı, Zarrab'ın tutuklanmasının ardından attığı ilk tweette, "Zarrab yakında ABD adaletinin önüne çıkacak" demişti.

Bharara, dün de kendisine hediye göndermek isteyen bir Türk takipiçisinin“Türkiye’den bir şey ister misiniz? Rakı, şiş kebap, lokum, Türk halısı. Sadece sorun, sizin hizmetinizdeyiz” sorusuna “Şiş kebabı seviyorum ama işimi yaptığım için hediye kabul edemem” diye cevap vermişti.

Yorumlar