ABD'de beş eyalette ön seçim sonçuları belli oldu

Başkanlık seçimleri kapsamında, Cumhuriyetçi Parti’nin 4 eyalette yaptığı ön seçimlerde Trump ve Cruz ikişer eyalette kazanırken, üç eyalette ön seçimlere giden Demokrat Parti’de Sanders 2, Clinton ise tek eyalette galip geldi

Google Haberlere Abone ol
ABD'de beş eyalette ön seçim sonçuları belli oldu

ABD'de başkanlık seçimleri kapsamında bugün yapılan  ön seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'de Donald Trump ve Ted Cruz ikişer eyalette,  Demokrat Parti'de Bernie Sanders 2, Hillary Clinton ise tek eyalette ön seçimi  kazandı.ABD'de Başkan Barack Obama'nın halefini belirleyecek başkanlık  seçimleri için Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ön seçim süreci tüm hızıyla  sürerken, başkanlık yarışına 5 eyalette yapılan ön seçimlerle devam  edildi.

Kansas ve Louisiana eyaletlerinde hem Demokrat Parti hem de  Cumhuriyetçi Parti'nin ön seçimleri gerçekleştirildi. Kentucky ve Maine  eyaletlerinde Cumhuriyetçiler, Nebraska'da ise Demokratlar tek başlarına sandığa  gitti.Demokrat Parti cephesinde Vermont Senatörü Bernie Sanders rakibi  eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a Kansas ve Nebraska eyaletlerinde üstünlük  sağladı.

Kansas'ta oyların yüzde 67'sini alan Sanders, Nebraska'da ise yüzde 55  oy oranı ile ön seçimi kazandı.Clinton ise Louisiana'da oyların yüzde  70'ini elde ederek Sanders'ı büyük bir farkla geride bıraktı.

CUMHURİYETÇİLERDE TRUMP ÖNDE

Cumhuriyetçi  Parti'de ise skandal açıklamalarına rağmen emlak zengini Trump, partililerin  desteğini kazanmaya devam ediyor. Kentucky'de yüzde 35'le rakiplerinin önünde yer  alan Trump, Louisiana'da da oyların yüzde 42'sini kazanarak birinciliği elde  etti.

Kamuoyu yoklamalarında parti sıralamasında ikinci sırada yer alan  Teksas Senatörü Cruz ise bugün iki eyalette ön seçimi önde tamamladı.

Kansas'ta  oyların yüzde 48'ini alan Cruz, Maine'de de yüzde 46 oy oranı ile yarışı Trump'ın  önünde bitirdi.

Yorumlar