ABD: YPG durumu zora sokuyor

ABD Dışişleri Bakanı Toner, "YPG'nin Halep civarında toprak kazanmaya çalışması durumu zora sokuyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
ABD: YPG durumu zora sokuyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, YPG hakkındaki düşüncelerini değiştirmediklerini yineleyerek "YPG'ye desteğe devam" mesajı verdi. Toner, YPG'nin Halep civarında toprak kazanmaya çalışmasıyla ilgili de "YPG'nin durumu zora soktuğunu düşünüyoruz" dedi.

Aljazeera'nin haberine göre,  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner günlük basın toplantısında, PKK’nın Suriye uzantısı PYD hakkındaki bir soru üzerine PYD’nin askeri kanadı YPG’yi ABD’nin desteklediği geniş bir grubun parçası olarak tanımladı. Toner, “IŞİD’e karşı çok etkililer. Kapasiteli savaşçılar olduklarını kanıtladılar. YPG, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele bağlamında yoğunluklu olarak hava desteği verdiğimiz karada savaşan gruplar içerisindedir” ifadesini kullandı.

YPG’nin, PKK bağlantılı olup olmadığı konusunda Türkiye ile bir anlaşmazlık içinde olduklarını söyleyen Toner, Türkiye ile bu konuyu yoğun bir şekilde konuştuklarını, farklı görüşlere sahip olduklarını yineledi.

Toner, geçen haftalarda YPG’nin Halep civarında toprak kazanmaya çalıştığını da sıkça dile getirdiklerini kaydederek, “Bunun sadece durumu zora soktuğunu düşünüyoruz” dedi.

YPG’yi terör örgütü olarak tanımlamayı düşünmediklerini bildiren Toner, “Bir örgütü yabancı terör örgütü olarak tanımlamak uzun bir süreçtir. YPG için o noktada değiliz. Onları öyle kabul etmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar