ABD: Türkiye'den silah gittiğine inanmıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner, Rusya'nın Türkiye hakkında ortaya attığı, 'sınırdan silah sokuluyor' şeklindeki iddialara inanmadıklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
ABD: Türkiye'den silah gittiğine inanmıyoruz

Son Haberler Logo

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya'nın Türkiye aleyhinde uluslararası arenada yürüttüğü 'sınırdan silah sokuyor' haberlerine inanmadığını açıkladı. 

Toner, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 'Türkiye'den insani yardım TIR'larıyla silah kaçakçılığı yapılıyor' şeklindeki iddialarının sorulması üzerine, buna inanmadıklarını söyledi. 

Sözcü Toner ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Türkiye-Suriye sınır hattının kapatılması gerektiği yönündeki sözlerini içeren bir soruyu cevapladı. Toner, bu yöndeki haberleri görmediğini belirterek, “Türkiye kendi sınırlarının kontrolünü yapıyor. Silah kaçakçılığı yapıldığına inanmıyoruz” dedi.

Bu meseledeki pozisyonlarını daha önce defalarca açıkladıklarını hatırlatan Toner, bu iddiaların doğru olduğunu düşünmediklerini bildirdi.

Toner, şunları kaydetti: “Birçok sınırda olduğu gibi bu tür sınırların gerek o bölgede gerekse kendi bölgemizde zor kontrol edilen doğasının farkındayız. Türk yetkililerle bu konuda çalışıyoruz. Kontrol etmesi zor bölgeler. Biz kendi ülkemizde de bu sorunla mücadele ediyoruz. Türklerin kontrol için çaba sarf etmediğini söylemiyorum, mücadele devam ediyor.”

 

Yorumlar