ABD, Suriyeli hacker'ların başına ödül koydu

ABD, Beşşar Esed’i destekleyen Suriye Elektronik Ordusu adlı hacker grubunun üyelerini ele verenlere ödül verecek

Google Haberlere Abone ol
ABD, Suriyeli hacker'ların başına ödül koydu

Son Haberler Logo

ABD Adalet Bakanlığı, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i destekleyen Suriye Elektronik Ordusu (SEA) adlı hacker grubunun üç üyesi hakkında "bilgisayar korsanlığıyla bağlantılı komplo teorileri" gerekçesiyle dava açtı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, SEA’nın eski veya mevcut üyeleri Suriye asıllı 22 yaşındaki Ahmed Ömer Ağa ile 27 yaşındaki Firas Dardar hakkında “asılsız terör saldırısı ihbarı, bilgisayarlara yetkisiz ulaşım ve zarar verme ile depolanmış verilere yasa dışı erişim” suçlamalarıyla Virginia bölge mahkemesine suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, diğer Suriye vatandaşı 36 yaşındaki Pierre Romar’a da "bilgisayarlara izinsiz erişimin yanı sıra şantaj ve dolandırıcılık" olaylarıyla bağlantısı gerekçesiyle ayrıca dava açıldığı ifade edildi.

Ağa ve Dardar’ın Suriye’de, Romar’ın ise Almanya’da yaşadığına inanıldığı belirtildi.

FBI ÖDÜL KOYDU

Öte yandan, Federal Araştırma Bürosu (FBI) da Ağa ve Dardar’ı en çok aranan siber suçluları listesine ekledi.

FBI açıklamasında, bu kişilerin tutuklanmasını sağlayacak bilgi sunacaklara 100 bin dolar ödül verileceği kaydedildi.

Haber ajansı AP’nin Twitter hesabından Nisan 2013’de Beyaz Saray’da iki patlama olduğu ve ABD Başkanı Barack Obama’nın yaralandığına dair paylaşım yapılmıştı. Esed'i desteklediği bilinen hacker grubu SEA, AP’nin hesabını ele geçirdiğini açıklayarak, bu paylaşımı üstlenmişti. SEA, ABD ordusunun resmi sitesi www.army.mill’i de hacklediklerini iddia etmişti.

Yorumlar