ABD lütfetti: Suriye'yi inşa ederken Türkiye'yi de göz önünde bulunduracakmış

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye'nin Suriye ile ilgili itirazlarını ve tepkilerini bir iki cümle ile geçiştirdi. Tillerson, bölgede yaşananlar konusunda Türkiye çok da önemli bir ülke değilmiş gibi ifadeler kullanarak, "Suriye'nin geleceğini kurmakta Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi. Tillerson'ın yardım ettikleri terör örgütleri konusunda ise, "Türkiye'nin PKK teröristleri konusundaki kaygılarını göz önünde bulunduracağız" ifadelerini kullandı. Kullanılan ifadelerin daha önceki açıklamalar ile birebir aynı olması ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
ABD lütfetti: Suriye'yi inşa ederken Türkiye'yi de göz önünde bulunduracakmış

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin kendi güvenliği ve ülke bütünlüğü için hayati bir konu olarak gördüğü Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerle ilgili ABD'den yapılan "vurdumduymaz" açıklama dikkatlerden kaçmadı. Türkiye'nin günlerdir ABD'ye sert tepki göstererek, gerekirse her türlü silahlı mücadeleyi vereceğini belirtmesine rağmen ABD'den gelen üst düzey açıklamada konu birkaç cümle ile geçiştirildi. 

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "Türkiye gibi müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin PKK teröristleri hakkındaki kaygılarını göz önünde bulunduracağız." dedi. Tillerson, şöyle devam etti: Türkiye’nin Suriye'de yaptığı insani yardımları biliyoruz, Suriye’nin geleceğini kurmakta Türkiye'ye ihtiyacımız var." 

Tillerson, "Suriye'de DEAŞ tamamen bitinceye kadar askeri varlığımızı sürdüreceğiz. 2011'de Irak'taki hatayı tekrar etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar