ABD Suriye'de Esad ve PYD dışında herkesi vuruyor

ABD 11 bin kilometre öteden, Suriye'de birbirleriyle savaşan grupların arasını bulmaya çalışan adamı vurdu

Google Haberlere Abone ol
ABD Suriye'de Esad ve PYD dışında herkesi vuruyor
ABD'de yayınlanan Washington Post (WP) gazetesi, El Kaide ile suçlanan Mısır vatandaşı Rifai Ahmed Taha’nın geçtiğimiz nisan ayında Türkiye’den Suriye’ye geçtikten sonra bir ABD insansız hava aracı (İHA) ile vurularak öldürüldüğü operasyonun perde arkasını yazdı.

İHA’ların Taha’nın Suriye’de öldürüldüğü İdlib’e 11 bin kilometre mesafedeki ABD’nin Nevada eyaletinden komuta edildiği biliniyor. 61 yaşındaki Mısırlı Rifai Ahmed Taha, ABD’nin küresel teröristler listesindeydi. Mısır’da Müslüman Kardeşler (İhvan) hareketinin desteklediği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin General Abdülfettah el Sisi tarafından 2013 yılında devrilmesinin ardından binlerce İhvan’a yakın isim gibi Türkiye’ye sığınmıştı. Amerikalılara göre Taha, Türkiye’deki sığınağından çıktığında imha edilmeliydi. 

Rifai Ahmed Taha, bu yılın nisan ayının 5’inde El Kaide’nin Suriye’deki kolu El Nusra Cephesi ve diğer gruplar arasındaki anlaşmazlığı çözmek için Suriye’ye geçtiğinde bir Amerikan İHA’sı tarafından hedef alındı. Taha’nın içinde bulunduğu araç Suriye’nin Türkiye sınırına yakın İdlib kentinde bir benzin istasyonunda durduğu sırada bombalandı. O ve yanında bulunan dört el Kaide üyesi olduğundan şüphelenilen şahıs öldü. 
 

Yorumlar