ABD: Son bir yılda sadece 64 sivil katlettik

Irak, Suriye, Afganistan ve Yemen'de her gün onlarca sivilin ölümüne neden olan ABD öncülüğündeki güçlerin yaptığı katliamlar görmezden gelindi. ABD, son bir yılda sadece 64 sivili katlettiğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD: Son bir yılda sadece 64 sivil katlettik
Sonhaberler / Haber Merkezi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD uçakları tarafından son bir yıl içinde Suriye ve Irak'ta yapılan hava saldırılarında 64 sivilin öldüğünü, 8 sivilin yaralandığını bildirdi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD ordusuna ait uçakların Suriye ve Irak'ta neden olduğu sivil kayıplara ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından konunun incelendiği duyuruldu.

Açıklamada, incelemede son bir yıl içinde yapılan 24 hava saldırısında 64 sivilin hayatını kaybettiği, 8 sivilin yaralandığı sonucuna ulaşıldığı aktarıldı.

İstenmeyen sivil kayıpların önüne geçilmesi için ekiplerin tam zamanlı çalıştığı belirtilen açıklamada, "DEAŞ karşıtı hava saldırılarımızın önemli hedeflerinden biri, trajik duruma yeni acılar eklememek. Siviller zaman zaman askeri saldırıların en şiddetlisine maruz kalabiliyor ancak bazen hedefleri ıskalamak pahasına da olsa bu kayıpları minimize etmek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu hava saldırılarının 20 Kasım 2015-10 Eylül 2016 tarihlerinde Suriye'nin Deyruz Zor, Rakka, Münbiç, Irak'ın Musul, Kısık, Kayyara ve Ramadi yakınlarında yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar

ihsan yalana bak sadece kunduzda ölen o kadar sebeb oldukların var binlerce katil abd