ABD seçimlerinde iki isim öne çıkıyor

ABD başkanlık seçimlerinde Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin adayları öne çıkıyor. Demokratlardan Clinton, Cumhuriyetçilerden ise Trump şu ana kadar yarışı öne çıkan isimler oldu

Google Haberlere Abone ol
ABD seçimlerinde iki isim öne çıkıyor

ABD'de devam eden başkanlık yarışında Demokratların Nevada'daki ön seçimlerinde Hillary Clinton, Cumhuriyetçilerin Güney Carolina'daki ön seçimlerinde ise Donald Trump rakiplerine üstünlük sağladı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine giden yolda bugün Demokratlar Nevada eyaletinde, Cumhuriyetçiler ise Güney Carolina eyaletinde ön seçimlerini yaptı.

Demokrat Parti'nin aday adaylarından eski Dışişleri Bakanı Clinton, rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı geçerek Nevada ön seçimlerini kazandı. Resmi sonuçlar açıklanmasa da Clinton'ın yüzde 52 oy alarak rakibine üstünlük sağladığı bildirildi.

Clinton, yaptığı açıklamada, çok önemli bir zafer kazandıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu vurgularken, Sanders ise kendisine önemli bir destek veren Nevada seçmenine teşekkür ettiğini ifade etti.

Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasındaki yarışta ise emlak milyarderi Trump, en yakın rakipleri Teksas Senatörü Ted Cruz ve Florida Senatörü Marco Rubio'yu geride bıraktı.

Güney Carolina'da sandıkların henüz az bir bölümü açılmışken ABD medyasında yapılan tüm projeksiyonlarda Trump'ın yüzde 33'lük bir oy oranıyla ön seçimi kazandığı belirtildi. Trump'ın ilerleyen saatlerde seçimi kazanmasıyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Her iki eyaletteki resmi seçim sonuçlarının ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

Yorumlar