ABD, PYD-Rus işbirliğinden endişeli

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ile Rusların işbirliğinden endişe duyulduğu belirtildi

Google Haberlere Abone ol
ABD, PYD-Rus işbirliğinden endişeli

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Suriye’nin kuzeybatısında terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ile Rusların işbirliğinin, DAEŞ ile mücadelede sahadaki güçlere zarar vermesi halinde bundan endişe duyacaklarını belirtti.

Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Cook’a ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin’ın Suriye’de YPG ile Rusların işbirliği yaptığını gözlemlediklerine dair açıklamaları soruldu.

Cook, “Ruslarla işbirliği sahada DAEŞ’le mücadele eden güçlere zarar veriyorsa bundan endişe duyarız” yanıtını verdi.

Suriye’de örgüte karşı savaşan yerel güçleri desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Cook, örgütle mücadeleye dokunan adımlara ilişkin kaygıları olacağını vurguladı.

CENTCOM Komutanı Austin, Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde bugün katıldığı bir oturumda, YPG ile Rusların Suriye’nin kuzeybatısında işbirliği yaptıklarını ifade etmişti.

"Ülkenin kuzeybatısında YPG unsurları ile Rusların işbirliği yaptığını gördük. Bunu seyrek gerçekleşen bir işbirliği olarak tanımlayabilirim" diyen Austin, bir başka soru üzerine de YPG’nin, ABD’nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dair “delillerin bulunduğunu” kaydetmişti.

Yorumlar