ABD Öcalan posteriyle ilgili üçüncü açıklamada doğru yolu buldu

ABD, Rakka'daki Öcalan posteriyle ilgili üçüncü kez açıklama yaptı. İlk iki açıklamada Öcalan posterine net bir tavır göstermeyen Amerikan yönetimi, üçüncü açıklamasında posterin açılmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
ABD Öcalan posteriyle ilgili üçüncü açıklamada doğru yolu buldu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD hava kuvvetlerinin öncülüğünde tamamı Araplardan oluşan Rakka'yı işgal eden terör örgütü PKK'nın Öcalan posterleriyle yaptığı kutlamayla ilgili Amerikan yönetiminden üçüncü kez açıklama geldi. Öcalan posterleriyle ilgili net ifadeler kullanmayan ABD, üçüncü açıklamasında açık ve net bir şekilde PKK'nın Rakka'daki gövde gösterisini kınadığını belirtti. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Öcalan posteri açılması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada 'Rakka'da poster açılmasını kınıyoruz' ifadelerine yer verildi.

Rakka'daki skandala ilişkin ilk açıklama ABD'nin Ortadoğu'daki ordusu CENTCOM'dan geldi. Açıklamada, Raka'daki posterli kutlamanın tasvip edilmediği belirtilmiş ancak bir tepki gösterilmemişti. 

İkinci açıklama ise ABD Savunma Bakanlığından gelmişti. Savunma Bakanlığı Sözcüsü, bir soru üzerine, konuyu geçiştirmiş, ABD'nin SDG(PKK-PYD) ile çalıştığını, çalışmaya da devam edeceğini söylemişti. 

TÜRKİYE SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Terör örgütünün Rakka'yı DEAŞ'tan almasından sonra şehir merkezindeki harabeler arasında yaptığı gövde gösterisine Türkiye'den sert tepki yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin terörle mücadele konusunda hiçbir zaman Türkiye'nin yanında olmadığını söylemiş, "Bunu nasıl izah edecekler?" diye sormuştu. 
 

Yorumlar

sadık yalan sahte güya kandıracak milleti kendi astırıyor abd o posterleri devlet kuruyorum diye ilan ediyor