ABD'nin PYD'ye attığı silahlar PKK'da çıktı

ABD'nin DAEŞ bahanesiyle Suriye'de PYD'ye verdiği silahlar, yakalanan PKK'lı teröristlerin üzerinden çıktı

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin PYD'ye attığı silahlar PKK'da çıktı
Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar​​, Çukurca'ya bağlı tepelere düzenlenen terör operasyonlarının ardından ortaya çıkan tabloya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. ABD yapımı olduğunu tespit ettiği silahları tek tek değerlendiren Ağar, PYD'ye verilen bu silahların Türk askerini hedef aldığına işaret etti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hava destekli yürütülen operasyonlar aralıksız devam ediyor. Bir süredir Çukurca ilçesi Uzundere beldesi, Kavuşak köyü ve kırsal kesimlerde yürütülen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Sınıra hakim tepelere kurulan termal kameralar tarafından tespit edilen noktalar akşam saatlerinde savaş uçakları tarafından ateş altına alınırken, sabah saatlerinde ise bordo bereliler helikopter desteğiyle operasyonlarını sürdürüyor.

Emekli Özel Harp Subayı Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, operasyonlar kapsamında ele geçirilen mühimmatlara ilişkin olarak dikkatleri çeken tespitlerde bulundu. Facebook sayfası üzerinden PKK'lıların mühimmatlarını inceleyen Ağar, olayların perde arkasındaki ABD parmağını net bir şekilde açıkladı.

HAVANLAR

Ağar, ilk olarak üç gün önce mühimmatlarıyla birlikte ele geçirilen 120'lik havana işaret etti. Ağar, bu silahın Amerikan malı olduğunu açıkladı. PKK'lılara ait ÇNRA'ya ise ilk kez rastlandı. 102 mm'lik çok namlulu terörist roketatarı ile PKK alçak saldırılarda bulunuyordu.

EL BOMBALARI

PKK'nın saldırılarda kullandığı bir diğer mühimmat ise el bombaları. Küçük ama etkili olan Amerikan yapımı el bombalarının, çorapla ve sapanlarla çok daha uzağa atılabildiği öğrenildi.

İHA'LAR

Türk askerinin bölgedeki operasyonlarda kullandığı drone yani insansız hava aracı ile PKK'lılar arasındaki fark dikkati çekiyor. Mehmetçik aynı anda dağda tek drone uçurabiliyor, PKK ise 5 aracı aynı ayda uçurabiliyor. Hem de tek bir kumandayla.

Bu sistemin Suriye ve Irak'ta görev yapan ABD Özel Kuvvetlerinin elinde olduğu biliniyor.
Anti-personel mayınlar da ilk kez ele geçirildi. Eski modellerinden farklı olan ve büyük bir etki yapan mayınların, İtalyan üretimi olduğu görüldü.

MÜCADELEYİ ETKİLİYOR

Emekli Özel Harp Subayı Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Kısaca PKK'nın elindeki Batı Avrupa ve ABD menşeili silah ve mühimmatlar terörle mücadelemizi birebir etkiliyor, Mehmetçiklerimizin şehit ya da gazi olmasına neden oluyor" dedi.

DAEŞ'le mücadele için ABD'nin PYD'ye verdiği silahların Türk askerine çevrildiğini ifade eden Ağar, "Artık Batı menşeili silahlar da terör örgütlerinin elinde boy gösteriyor. Hem de gözlerimizin içine baka baka. Bu silahların envanterinin Batı ülkeleri tarafından çok iyi tutulduğu biliniyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar