ABD'nin basın özgürlüğü de bir yere kadarmış

Türkiye'yi basın özgürlüğü konusunda eleştiren ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Dışişleri Sözcüsü Kirby, aynı toplantıda El Arabiya muhabirinin soru sorma hakkını gasp etti

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin basın özgürlüğü de bir yere kadarmış
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin "Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda görülen eğilim iyi değil" dediği toplantıda şaka gibi bir olay yaşandı. Kirby, Kerry'e soru sormak isteyen bazı gazetecileri susturdu.

Konuşmasını bitiren Kerry, bu sırada soru sormak için el kaldıranlar arasında yer alan El Arabiya televizyonu muhabirine söz hakkı verdi. Yabancı muhabir sorusunu sormaya başladı ancak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby araya girdi ve muhabirin sözünü kesti. Kirby, bunun ardından soru sorma hakkını Associated Press (AP) haber ajansının muhabirine verdi.

Bunun üzerine Bakan Kerry, “Bu durumları fazla bilmiyorum” diyerek AP muhabirinin sorusunu aldı.
Kerry'nin cevabını bitirmesinden sonra ikinci ve son soruyu alacağını belirten Kirby, çok sayıda yabancı basın mensubunun soru hakkı istemesine rağmen sözü CNN muhabirine verdi.

Kerry'nin konuşmasını bitirmesinin ardından Kirby'nin basın toplantısına devam edecek olmasına rağmen sözü kesilen El Arabiya muhabiri dahil bazı gazeteciler salonu terk etti.

Yorumlar