ABD Libya'da saldırı düzenledi

ABD, Libya'da IŞİD'e ait olduğu iddia edilen hedeleri vurdu

Google Haberlere Abone ol
ABD Libya'da saldırı düzenledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, ABD savaş uçaklarının sabah saatlerinde Libya’da gerçekleştirdiği hava saldırısında Sabrata kenti yakınlarındaki DAEŞ’in eğitim kampı ile Bardo Müzesi saldırısıyla bağlantılı Nureddin Kuşhan’ın hedef alındığını bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Cook, ABD hava kuvvetlerince Libya’da gerçekleştiren saldırıya ilişkin yazılı açıklamasında DAEŞ’in Sabrata şehri civarındaki eğitim kampının vurulduğunu bildirdi.

Saldırıda ayrıca “Sabir” adıyla bilinen örgütün Libya’daki üst düzey yetkililerinden Tunus kökenli Nureddin Kuşhan’ın hedef alındığını belirten Cook, bu kişinin Tunuslu yetkililer tarafından 18 Mart 2015’te Bardo Müzesi’ndeki kanlı saldırının şüphelisi olarak arandığını kaydetti.

Cook, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eğitim kampının yok edilmesi ve deneyimli biri olan Kuşhan’ın ortadan kaldırılması, DAEŞ’in yeni üyeler kazanma, üsler kurma ve ABD’nin bölgedeki çıkarlarını hedef alacak potansiyel saldırıların da aralarında bulunduğu Libya’daki eylemlerinde doğrudan etkisi olacağı umuluyor.”

Saldırının sonuçlarını değerlendirdikleri ve şu aşamada bilgi paylaşamayacaklarını ifade eden Cook, “Bu saldırı, ne zaman gerekirse DAEŞ’in peşinde gideceğimizin göstergesidir” ifadesini kullandı.

ABD medyasında yer alan haberlerde saldırıda en az 40 kişinin öldürüldüğü iddia edildi.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD-ASEAN zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında DAEŞ ile mücadeleyi sürdüreceklerini, bu terör örgütünün Libya'ya yerleşmesini engellemeye çalışacaklarını bildirmişti. Obama, "Libya konusunda başından beri açık oldum. El Kaide'de olduğu gibi, nereye giderse gitsin DAEŞ'in peşine düşeceğiz" ifadesini kullanmıştı.




Yorumlar