ABD halkı uyandı: Müslüman ülkelere karışmayın

ABD halkı, Beyaz Saray yönetiminin 'demokrasi ihracatı' adı altında Müslüman ülkelere müdahale ederek rejim değişikliklerine girişmesine karşı çıkıyor

Google Haberlere Abone ol
ABD halkı uyandı: Müslüman ülkelere karışmayın

ABD halkının çoğunluğu, Washington'ın Müslüman nüfusunun çoğunlukta olduğu ülkelerde 'demokrasi' inşa etme girişimlerine karşı çıkıyor.

Rasmussen Reports adlı kamuoyu araştırma merkezinin yaptığı ankete göre, ABD'lilerin yüzde 58'i bu yönde görüş belirtirken, yüzde 28'lik bir kesim ise Washington yönetiminin Müslüman ülkelerde demokrasi inşa etme faaliyetlerine destek verdi.

'Hoşa gitmeyen' hükümetlerin görevde olduğu ülkelerde demokrasi inşa etme faaliyetlerinin yanına rejim değişikliği politikasını da ekleyen ABD, Bill Clinton döneminden bu yana söz konusu politikayı birçok ülkede uygulamaya koydu.

ABD'nin Batı tarzı demokrasi götürmek için işgal ettiği Irak, bunun örneklerinden yalnızca biri. Birçok uluslararası ilişkiler uzmanına göre ABD demokrasi götürmekte başarısız olurken, diğer terör örgütleri arasından IŞİD'in doğmasına yol açtı.

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesini ve Arap Baharı'nı destekleyen ABD, çok sayıda uzman tarafından IŞİD ve çok sayıda cihatçı terör örgütünün doğmasını teşvik etmekle de suçlanıyor.

Bugün benzer politikaları Suriye krizi çerçevesinde Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmek için uygulamaya çalışan ABD, IŞİD'le mücadele çabalarına engel olduğu için eleştiriliyor.

Kaynak: SputnikNews

Yorumlar