ABD: Güvenli bölge masada yok

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun süredir talep ettiği 'güvenli bölge' konusunun masada olmadığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
ABD: Güvenli bölge masada yok

ABD Başkanı Barack Obama'nın Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de güvenli bölge seçeneğinin ABD için masada olmadığını kaydederek, "Kulağa hoş gelse de uygulanması çok zor." dedi.

Earnest, günlük basın brifinginde, ABD'de Demokrat başkan aday adayı Hillary Clinton'ın güvenli bölge fikrini savunduğunun hatırlatılması ve ABD yönetiminin bu konuda ne düşündüğünün sorulması üzerine, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu öneriye uzun süredir karşı olduğunu anımsattı.

Suriye'de bir güvenli bölge oluşturulması seçeneğinin ABD yönetiminin gündeminde bulunmadığını belirten Earnest, güvenli bölge yaklaşımının pratikte uygulanması çok zor bir fikir olduğunu ifade etti. Earnest, "Burada, güvenli bölgenin güvenliğini tam olarak kimin sağlayacağı sorusu gündeme geliyor." diye konuştu.

Güvenli bölgenin uygulanabilmesi için yüksek sayıda askeri birliğin sahada konuşlanması gerektiğine işaret eden Earnest, "Böyle bir durumda hem güvenli bölge sınırlarının korunması hem de bu bölgeye giren araç ve şahısların kontrol edilmesi gerekecek. Ayrıca bölge içindeki insanların güvenliği için de oraya asker yerleştirilmesi lazım. Güvenli bölge kulağa hoş gelse de uygulanması çok zor bir öneri." ifadesini kullandı.

Earnest, bunun Suriye'ye kara birlikleri göndermek anlamına geleceğini de dile getirerek, Obama'nın bu fikrin Amerika'nın çıkarlarıyla örtüşmediğini düşündüğünü vurguladı.

Yorumlar