ABD'den Öcalan ile ilgili beşinci açıklama

Terör örgütünün Rakka'daki Öcalanlı gövde gösterisine Türkiye'nin verdiği sert tepkiye ABD'den açıklama üstüne açıklama geliyor. ABD yönetimi, konu hakkında beşinci kez açıklama yaptı. Son iki açıklamanın birbirinin kopyası olması ise dikkat çekti. İki açıklamada da Öcalan için, "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Öcalan ile ilgili beşinci açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD hava kuvvetlerinin öncülüğünde harabeye çevrilen Rakka'ya girdikten sonra Öcalan posterleri asarak gövde gösterisi yapan terör örgütü PKK'ya ilişkin Amerikan yönetiminden açıklama üstüne açıklama geliyor. Beş kez açıklama yapan ABD son üç açıklamasında net bir şekilde terör örgütüne karşı ifadeler kullandı. Son iki açıklamada ise Öcalan için, "Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" şeklinde ifadeler kullanılması ise dikkat çekti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rakka'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin açılmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta, bölgedeki bütün tarafları tansiyonu artıracak davranışlardan uzak durmaya davet etti.

Rakka'nın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının "bütün Suriyelilerin" çabalarının sonucu olduğunu vurgulayan Nauert, "Bu bütün Suriyelilerin zaferidir ve bütün tarafların tansiyonu artıracak hareketlerden uzak durmasını umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu

Nauert, "ABD hükümetinin, teröre karşı mücadelede ve bölgesel istikrarın sağlanmasında Türkiye ile yakın ilişki içerisinde" olduğunu belirterek "PKK, Yabancı Terör Organizasyonları listesindedir ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir." dedi.

Nauert ayrıca, Rakka dahil olmak üzere DEAŞ'tan kurtarılan bütün bölgelerin sivil yönetimlere teslim edilmesi ve bu yönetimlerin bölge halkını temsil eden ve insan haklarına saygı duyan yönetimler olması gerektiğini kaydetti.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada da benzer ifadeler kullanılırken, Pentagon'dan yapılan açıklamada terör örgütünün gövde gösterisi için, "Kınıyoruz" ifadesi kullanılmıştı. 

Yorumlar