ABD'den 'kelime oyunuyla' yeni PKK-YPG açıklaması

ABD, Türkiye'nin sert tepkileri üzerine Suriye'nin kuzeyindeki planlarını örtmeye çalışan açıklamalarda bulunmuştu. Daha önce 'sınır gücü kuruyoruz' şeklinde açıklama yapan ABD, Türkiye'nin tepki vermesi üzerine ise, 'sınır gücü ya da yeni ordu değil' şeklinde yeni argümanlar öne sürdü. Son olarak yapılan yeni açıklamanın satır aralarında da yeni bir 'güç' kurmaya çalıştığını itiraf eden ABD, bunun sınır gücü ya da yeni ordu olmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den 'kelime oyunuyla' yeni PKK-YPG açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ağır silahlarla donatmaya devam ettiği PKK-YPG ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Daha önce 'terörist ordusu' kuracağını açıkça itiraf eden ABD, Türkiye'nin sert bir şekilde tepki vererek kararlı duruş sergilemesi üzerine bu kez kelime oyunlarıyla planlarını gizlemeye başladı; ancak yapılan açıklamaların tamamında yeni bir ordunun inşa edildiği açıkça görülüyor.

Pentagon PYD/PKK paravanı SDG'yi çatışma gücünden "istikrar sağlama gücü" ve "alan kontrol gücüne" dönüştürmek için eğitimden geçirdiklerini açıkladı. Pentagon, bugün yaptığı açıklamada, Suriye'de SDG ismini kullanan terör örgütü PYD/PKK'ya kurdurmayı planladıkları gücün "ordu" veya "sınır muhafız gücü" olmadığını savunmuştu.

Pentagon sözcülerinden Eric Pahon yazılı açıklamasında, "ABD, Suriye'de yerel güvenlik güçlerini eğitmeye devam ediyor. Eğitim, toplumları yıkıma uğramış mültecilerin evlerine dönmeleri için güvenliği artırmak üzere tasarlanmıştır. DEAŞ'ın aynı zamanda yönetimsiz ve kurtarılmış olan yerlerde tekrar ortaya çıkmaması için gereklidir. Bu yeni bir 'ordu' veya 'konvansiyonel sınır muhafız gücü' değildir." ifadelerini kullanmıştı.

AFRİN'E OPERASYONU AÇIKLAMASI

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "ABD'den yapılan açıklamalara rağmen biz tatmin olmadık." şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Açıklamaları görmedim, ama (Çavuşoğlu) böyle hissettiyse üzgünüm." dedi.

"Herkes DEAŞ'a yoğunlaşmalı"
Nauert, muhtemel Afrin operasyonu konusunda ise Türkiye'yi böyle bir adım atmamaya çağırarak, "Herkes DEAŞ'a yoğunlaşmalı." dedi.

Sözcü, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın sözlerine atıfla, "Biz Türklerle yerel unsurlarla ne yapmaya çalıştığımızı paylaştık. Yerel unsurlar, DEAŞ'tan geri alınmış bölgelere güvenlik sağlıyor." iddiasında bulundu.

Suriye'de ortak hedefin DEAŞ olması gerektiğine vurgu yapan Nauert, "(Türkiye'nin Afrin'e operasyon yapıp yapmayacağını) bilmiyoruz. Türkiye'ye böyle bir adım atmamaya çağırıyoruz. Herkesin gözü DEAŞ'ta olmalı." ifadesini kullandı.

Yorumlar

adnan bu abd devletmi kabilemi bu kadar saçmalama olurmu yahu