ABD'den Fetullah Gülen için ikinci teklif

ABD, Fetullah Gülen'in iadesi için Türkiye ile koordineli bir şekilde çalışacak ortak komisyon önerdi

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Fetullah Gülen için ikinci teklif
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra Washington Yönetimi, Fetullah Gülen konusunda yeni adımlar attı.

ABD, Türkiye’de üç ay olağanüstü hal ilan edilmesiyle ilgili eleştirel bir dil kullanmaktan özellikle kaçınıp Türkiye’yi “anladığını” belirtirken, Gülen için Türkiye’nin başlattığı iade teklifi sürecinde de Ankara’ya yardımcı olacak karma bir ekip kurma önerisinde bulundu.

Kirby, Gülen’in iadesi konusunda Türkiye’nin yolladığı belgelerin incelenmesinin halen sürdüğünü ifade edip şöyle devam etti: “Biz süreç için onlara yardım edecek biçimde bir Türk ekibine burada (Washington) ev sahipliği yapma ya da oraya karma bir ekip gönderme önerisinde bulunduk. Hem Bakan Kerry’nin dün dediği hem de bizim birçok kez dile getirdiğimiz gibi eğer bir iade başvurusu olacaksa bu kanıt bazında olmalı.”Kurulması önerilen karma ekibe ABD Dışişleri ve Adalet Bakanlığı’ndan yetkililerin katılacağını belirten Kirby, “Biz öneride bulunduk. Buna mecbur değildik ama talep sürecinde yardım etmeyi önerdik. O yüzden iade anlaşması sorumluluklarımızı dikkate aldığımızı göstermek için çok uğraşıyoruz. Öneriler samimiydi.”

Yorumlar

K.yabatu Köşeye sıkıştın eyyyyy amerika köşeyeeee
Ali haydar Allah darbeye tesebbus edeninde darbeye destek vereninde parelelinde pareleli destekleyeninde parelel olmayana parelel diyeninde ulkeye ihaneti destekleyeninde .KURANA PEYGAMBERE İSLAMA TERS HAREKET EDENİN ALLAH YEDİ CEDDİNİN BELASINI VERDİN.AMİİİİN YA RABBİ ÇOLUK ÇOCUĞUYLA BERABER YERİN DIBİNE CEHENNEMLE AKİBETLERİNİ SONLANDIR AMİN AMİN AMİN
Da vut Neyin ortak komisyonu yeni katiller kararticilarmi yollayacaksin
Hikmet O .. caniyi .. bizim elimize gonderin...
Darbede Adamı hasta etmeyin acilen şerefsizi teslim edin şerefsizler