ABD'de ilk başörtülü milletvekiline 'İslamofobik tehdit'

Minnesota milletvekili Ömer: "Şimdiye kadarki en nefret dolu, küçültücü, İslamofobik, cinsiyetçi sataşmaya ve tehdide maruz kaldım"

Google Haberlere Abone ol
ABD'de ilk başörtülü milletvekiline 'İslamofobik tehdit'

 ABD'nin ilk başörtülü milletvekili Somali asıllı İlhan Ömer, Washington'da bir taksi sürücüsünün "İslamofobik tehdidine" maruz kaldığını söyledi.

BBC'nin haberine göre, Minnesota'dan Temsilciler Meclisine seçilen Ömer, taksi şoförünün kendisini başörtüsünü çıkarmakla tehdit ettiğini söyledi.

Ömer, olayın, Beyaz Saray'daki siyaset eğitimine katıldıktan sonra otele giderken meydana geldiğini belirterek "Otelime giderken bir taksiye bindim ve şimdiye kadar yaşadığım en nefret dolu, küçültücü, İslamofobik, cinsiyetçi sataşmaya ve tehdide maruz kaldım." dedi.

Taksicinin kendisine DEAŞ militanıymış gibi hitap ettiğini ve başörtüsünü çıkarmakla tehdit ettiğini anlatan Ömer, "Taksiden alelacele inmeye çalışırken bu hadisenin nasıl sona ereceğinden emin değildim. Olayı hatırladıkça hala titriyorum. Müslümanlara karşı nefretlerini göstermekte nasıl bu kadar cüretkar olabildiklerini anlamaya çalışıyorum. Taksicinin ve kalbinde nefret barındıranların insanlığı için dua ediyorum." ifadesini kullandı.

Washington DC polisi, olayla ilgili şikayet almadıklarını belirtirken Ömer, sosyal medya hesabından sorulan bir soruya, taksici nerede kaldığını bilirken kendisini güvende hissetmediği ve Minneapolis'e döner dönmez olayı rapor edeceği yanıtını verdi.

ABD nüfus sayımlarına göre, Minnesota, ülkede en fazla Somalilinin yaşadığı eyalet.

Ömer, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu yeni bir şeylerin başlangıcı. Şehrimizin tarih yazma geleneği var. Kentimin farklı insanlarını temsil ettiğim, onlarla birlikte ve onlar için şampiyon olduğuma mutluyum." demişti.

Doğu Afrikalı kadınları, aktif siyasete katılmaları konusunda destekleyen sivil toplum kuruluşu "Women Organizing Women"da (WOW) yöneticilik yapan Somalili göçmen Ömer, "yetenekli bir idareci" olarak tanınıyor.

İşletme, siyaset bilimi ve uluslararası çalışmalar bölümlerinden diplomaları olan Ömer'in siyasi hayatının, Somali iç savaşı sırasında Kenya'daki mülteci kampında başladığı biliniyor.

Yorumlar

ihsan eminim o Müslüman kadın milletvekili hepsini hizaya getirecek islamda cihad farz yapacaktır inşaAllah