ABD'de cami avlusunda silahlı saldırı

ABD'nin Teksas eyaletinde cami avlusunda düzenlenen silahlı saldırıda bir Müslüman doktor öldü

Google Haberlere Abone ol
ABD'de cami avlusunda silahlı saldırı
İslam düşmanlığının her geçen daha da yükseldiği ABD'de yeni bir İslamofobik cinayet işlendi. Teksas eyaletinde Müslüman bir doktora cami avlusunda saldırı düzenlendi. Teksas eyaletindeki bir camide, Müslüman doktor, yüzü maskeli 3 saldırgan tarafından vuruldu. Vurulan doktor hayatını kaybetti. 

Independent'ta yer alan habere göre, Teksas'taki caminin imamı Muhammed Imaduddin, Müslüman doktorun 3 saldırgan tarafından önce silahla vuruldu. Ardından bıçaklandı. Saldırıya uğrayan doktor olay yerinde hayatını kaybetti. 

Görgü tanıkları, Müslüman doktorun 3 kişi tarafından önce silahla vurulduğunu daha sonra da bıçaklandığını ifade etti. Saldırganların yüzlerinin maskeli olduğu belirtildi.

Teksas'ın Houston kentindeki Bellaire bölgesinde 'Mescid-i Nur' camisi avlusunda saldırıya uğrayan Müslüman doktor hayatını kaybetti.



Caminin imamı Imaduddin, ABC13 kanalına yaptığı açıklamada, "Şuan ABD'deki siyasi ortam çok gergin ve korkutucu" ifadelerini kullandı. Imaduddin, bu saldırının bir haftadır Houston'da, Müslümanlara yönelik yapılan üçüncü saldırı olduğunu kaydetti.

ABD'de geçtiğimiz yıl Şubat ayında aynı aileden 3 Müslüman genç öldürülmüş, Batı ve ABD'nin konuya karşı aldırmaz tavrı da tüm dünya tarafından tepki toplamıştı.

Yorumlar