ABD'de 5 polisi öldüren siyahinin kimliği şaşırttı

ABD'de siyahilere yönelik polis şiddetinin artmasından sonra 5 polisi öldüren keskin nişancının Afganistan'da görev yapmış eski bir asker olduğu ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
ABD'de 5 polisi öldüren siyahinin kimliği şaşırttı
ABD'nin Dallas kentinde polise yönelik silahlı saldırıda 5 polis öldü, 6 polis yaralandı. ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüphelinin Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu. 

ABD'de son 3 günde iki silahsız siyahın polis tarafından öldürülmesinin protesto edildiği gösterilerde güvenlik güçlerine keskin nişancı ateşi açıldı. Dallas'taki gösteride 11 polis vurulurken, polislerden 5'i öldü. Ölen polislerinden en az 3'ünün keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi. Saldırıda 6 polis de yaralandı.

ABD Ordusu, 25 yaşındaki şüpheli Micah Xavier Johnson’un Kasım 2013 ile Temmuz 2014 arasında Afganistan’da görev yapmış bir yedek asker olduğunu duyurdu.

Dallas Emniyeti, kent merkezindeki protesto alanından uzak durulması çağrısı yaptı. Saldırgan olduklarından şüphelenilen 3 kişi de gözaltına alındı. AP'nin haberine göre saldırganlardan biri polisle çatışmada öldürüldü. 



Dallas Belediye Başkan, olayın "terör saldırısı" olabileceği ihtimalini dışlamadıklarını söyledi. 

OBAMA: AŞAĞILIK BİR SALDIRI

NATO zirvesi için Polonya’da bulunan ABD Başkanı Barack Obama da Dallas’ta polislere yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı.

Başkan Obama saldırıyı “ önceden planlanmış ve aşağılık bir saldırı” olarak nitelendirip, “Güvenlik güçleri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes cezalandırılacak. Adalet yerini bulacak" sözü verdi. 

Yorumlar

Mechul Mazlum insanların bedduası cehenneme kadar peşinizden olacaktır döktüğünüz kanda boğulacaksınız.