ABD'de 34 milyon kişi yollara düşecek

ABD'de hafta sonunun Anma Günü (Memorial Day) tatiliyle birleşmesini fırsat bilen 34 milyon kişinin yollara dökülmesi bekleniyor. American Otomobil Derneğinin...

Google Haberlere Abone ol
ABD'de 34 milyon kişi yollara düşecek
ABD'de hafta sonunun Anma Günü (Memorial Day) tatiliyle birleşmesini fırsat bilen 34 milyon kişinin yollara dökülmesi bekleniyor.

American Otomobil Derneğinin (AAA) tahminlerine göre, ülkede 34 milyon kişi üç günlük tatili evinden en az 85 kilometre uzakta geçirecek.

Geçen yıla kıyasla yüzde 2,1'lik artışa işaret eden bu rakam, bu yıl Anma Günü'yle birleşen hafta sonunda 2005'ten bu yana en çok Amerikalının yola çıkacağını gösteriyor.

Analistler, son dönemde yükseliş eğiliminine karşın halen birkaç yıl öncesine kıyasla yüzde 50 ucuz olan petrol fiyatlarının, arabayla seyahat edenlerin sayısındaki artışta etkili olduğunu belirtiyor.
AAA'nın tahminlerine göre, hafta sonunda ayrıca 1,6 milyon Amerikalı diğer taşıma araçlarıyla seyahat edecek.

Yazın habercisi olarak da kabul edilen Anma Günü tatilinde seyahat edecek 35,6 milyon civarında Amerikalının en çok tercih ettiği destinasyonların arasında Orlando, Myrtle Beach ve Miami gibi sıcak güney şehirleri geliyor.

Yorumlar