11 Eylül'ün yıldönümünde cami kundakladılar

ABD'nin Orlando kentinde İslam düşmanları 11 Eylül'ün yıldönümünde camiyi kundakladı, can kaybı yok

Google Haberlere Abone ol
11 Eylül'ün yıldönümünde cami kundakladılar
ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde 11 Eylül'ün yıldönümünün anıldığı gün cami kundaklandı. Camide yaşanan kundaklama anı kameralara saniye saniye yansıdı. Caminin kim ya da kimler tarafından kundaklandığı bilinmiyor, ABD basının caminin eşcinsel kulübe düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren Ömer Metin'in gittiği cami şeklinde tarif etti. 

St. Lucie County Şerifinin ofisinden yapılan açıklamada, güvenlik kamerası görüntülerinde pazertesi erken saatlerde bir kişinin Florida'nın Fort Pierce kentinde bulunan İslam Merkezi'nin etrafında görüldüğü ve dakikalar sonra camide yangın çıktığı ifade edildi.

Yangının söndürüldüğü ve camide kundaklama ihtimalinin araştırıldığı belirtilen açıklamada, güvenlik kamerası görüntülerinin cami yakınlarında görülen kişinin halkın yardımıyla kimliğinin belirlenmesi için yayımlanacağı kaydedildi.

Öte yandan, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Florida Direktörü Wilfredo Amr Ruiz, camiye yönelik artan saldırıları kınadı ve Kurban Bayramı'nda caminin ateşe verilmesinin endişe verici olduğunu söyledi.

Orlando saldırısının ardından camiye yönelik tehditler alındığını belirten Ruiz, temmuz ayında ise camiye gelen bir kişinin cami dışında hırpalandığını ifade etti.

Orlando'da 12 Haziran Pazar gecesi sabaha karşı çoğunlukla eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde Ömer Metin adlı kişinin düzenlediği saldırıda 49 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı. Güvenlik yetkilileri, ailesi Afganistan kökenli, kendisi New York doğumlu Metin'in eylemini terör saldırısı olarak tanımlamıştı.
 

Yorumlar