Arap Parlamentosu'nun 2. yasama dönemi Sudan'da başladı

- Sudan Devlet Başkanı Beşir: - "Arap ülkelerinin karşılaştığı sorunların kaynakları ve güvenlik tehditleri çok yönlü ve çeşitlilik kazanmıştır. Arap Parlamentosu'nun, Arap ülkelerinde olup bitenler üzerinde bir rolü olması gerekir"

Google Haberlere Abone ol
Arap Parlamentosu'nun 2. yasama dönemi Sudan'da başladı

HARTUM (AA) - Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Arap Parlamentosu'nu, parlamento üyesi devletler arasında fikir birliğini sağlamaya ve Arap ulusunun karşılaştığı aşırılık, terörizm ve anlaşmazlık sorunlarının üstesinden gelmeye çağırdı.

Başkent Hartum'da Arap Parlamentosu'nun ikinci yasama döneminin ikinci oturumunun açılışında konuşan Beşir, "Arap ülkelerinin karşılaştığı sorunların kaynakları ve güvenlik tehditleri çok yönlü ve çeşitlilik kazanmıştır. Arap Parlamentosunun, Arap ülkelerinde olup bitenler üzerinde bir rolü olması gerekir." dedi.

Meydan okumaların kendilerini anlaşmazlıkların üstünde yücelmeye, büyük çıkarlara öncelik vermeye ve Arap dünyasını aşırılıktan ve terörizmden korumak için el birliği yapmaya çağırdığını ifade eden Beşir, parlamentodan, ılımlılık ve hoşgörü kültürünü kökleştirmek hedefiyle stratejik bir plan belirlemesini ve diyaloğu bir yöntem olarak kullanmasını talep etti.

Arap Parlamentosu Başkanı Meşal bin Fehm es-Silmi de Arap dünyasının, hassas şartlar altında ve büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Bazı Arap ülkelerinin karşılaştığı ekonomik ve kalkınma sorunlarının yanı sıra iç işlerine yönelik dış müdahalelerin bulunduğunu aktaran Silmi, bazı Arap ülkelerinin de toprak birliğini ve vatandaşlarının güvenliğini tehdit eden iç bölünmeler, anlaşmazlıklar ve çatışmalar yaşadığını ifade etti.

Bu sorunlara karşı koymak için birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Silmi, "Parlamentoda, terörizm, radikal düşünceler ve bunları destekleyen ve finanse edenlerin yanı sıra Arap ülkelerinin iç işlerine dış müdahaleye karşı koymaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar