AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan (2): - "Bize her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi verenler, masumların kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmenin hesabını yapıyor. Elbette bu devran böyle devam edemez. Biz ülkemizi de içine aldığı çok açık olan bu alçak oyunu muhakkak bozacağız. Ne pahasına olursa olsun, pes etmeyeceğiz ve diz çökmeyeceğiz. Bedelini milyonlarca şehidimizin kanıyla ödediğimiz bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz." - "Bugün Türkiye, Suriye ve Irak'ta oynanan oyunları bozma iradesini bu derece güçlü şekilde ortaya koyabiliyorsa bunda siyasi kararlılık kadar kahramanlarımıza olan itimadımızın da büyük payı vardır" - "Herkes meydanlara dökülürken, birileri de nerelere kaçıp sığınacağının hesabını yaptı. Biz Yeşilköy Havalimanı'na gelirken, bütün millet Yeşilköy Havalimanı'na yürürken, on binler orada birikmişken ana muhalefetin başındaki zat da oraya inmişti. Ana muhalefetin başındaki zat oraya indiğinde tanklar oradaydı"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı

MANİSA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bize her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi verenler, masumların kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmenin hesabını yapıyor. Elbette bu devran böyle devam edemez. Biz ülkemizi de içine aldığı çok açık olan bu alçak oyunu muhakkak bozacağız. Ne pahasına olursa olsun, pes etmeyeceğiz ve diz çökmeyeceğiz. Bedelini milyonlarca şehidimizin kanıyla ödediğimiz bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak partililere hitap etti.

1 Kasım'ın, İzmir'de 5 Ocak'ta teröristlerce şehit edilen kahraman Polis Memuru Fethi Sekin'in doğum günü olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şairin, 'Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için' diye tarif ettiği bu cesur yürekli polis memurumuzu şahadetinin 10'uncu ayında, doğumunun 44'üncü yıl dönümünde rahmetle, saygıyla, şükranla yad ediyor. Mekanı cennet olsun diye Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu

Türkiye'nin 15 Temmuz'da tankların karşısına dikilen, dağları ve şehirleri teröristlere dar eden kahramanlar sayesinde hala dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İş başa düştüğünde canı, cananı bütün varını feda eden o yiğitler sayesinde, geleceğimize hala güvenle bakabiliyoruz. Bugün Türkiye, Suriye ve Irak'ta oynanan oyunları bozma iradesini bu derece güçlü şekilde ortaya koyabiliyorsa bunda siyasi kararlılık kadar kahramanlarımıza olan itimadımızın da büyük payı vardır." ifadelerini kullandı.

- "Bin yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz zengin bir tecrübe"

Sahada etkinlik kurulamadığında diğer alanlarda ne söylenirse söylensin bir karşılığı olmadığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizi terör örgütlerinin bataklığına çekmek için tezgah üstüne tezgah kuranların anlayamadıkları gerçek şudur: Biz bu coğrafyadaki her toz zerresini, her taşı, her su damlasını biliriz. Çünkü bin yıldan fazladır biz buralardayız. Onların çok paraları, gelişmiş silahları olabilir, hiçbir ölçü ve sınır tanımayan hırsları, hesapları olabilir ama bunların etkisi bir yere kadardır. Çünkü bu coğrafyadaki her şeyin bir görünen yüzü vardır, bir de görünmeyen. Onlar sadece gördüklerine bakarak planlarını yaparlar. Halbuki biz adımlarımızı daha farklı parametrelere göre atıyoruz. Biz meselelere basiretle, ferasetle, bin yıldır ilmek ilmek dokuduğumuz zengin bir tecrübeyle bakıyoruz."

Suriye'den, Irak'a, Yemen'den Libya'ya kadar milyonlarca masum insanın bölgedeki kanlı değişimin bedelini canlarıyla ödemek zorunda kaldığını ifade eden Erdoğan, çıkar kavgalarının sonucu ölen her canın, yıkılan her eser ve enkaza dönüşen her şeyin medeniyetten bir parçayı daha alıp götürdüğünü söyledi.

- "Diz çökmeyeceğiz"

Erdoğan, "Bombalarla parçalanan bedenlerin batılı ajansların gözünde rakamdan, sadece birer istatistikten öteye geçemediğini üzülerek görüyoruz. Bize her fırsatta insan hakları ve demokrasi dersi verenler masumların kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmenin hesabını yapıyor. Elbette bu devran böyle devam edemez. Biz ülkemizi de içine aldığı çok açık olan bu alçak oyunu muhakkak bozacağız. Ne pahasına olursa olsun, pes etmeyeceğiz ve diz çökmeyeceğiz. Bedelini milyonlarca şehidimizin kanıyla ödediğimiz bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Tüm saldırı ve sabotajlara rağmen hedefleri doğrultusunda emin adımlarla yürüdüklerine dikkati çeken Erdoğan, projelerden ve yatırımlardan taviz verilmeyip, yol haritasına uygun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

"Her imtihan bir imkandır." bilinciyle krizleri ülke ve millet için fırsata çevirecek politikaları tek tek hayata geçirdiklerini de vurgulayan Erdoğan, bu şekilde yollarına devam edeceklerini bildirdi.

- "Herkes meydanlara dökülürken, birileri de nerelere kaçıp sığınacağının hesabını yaptı"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'ten tüm Türkiye'ye çağrı yaptığında, 81 ildeki vatandaşların meydanlara döküldüğünü anımsatarak, şöyle konuştu:

"Herkes meydanlara dökülürken, birileri de nerelere kaçıp sığınacağının hesabını yaptı. Biz Yeşilköy Havalimanı'na gelirken, bütün millet Yeşilköy Havalimanı'na yürürken, on binler orada birikmişken ana muhalefetin başındaki zat da oraya inmişti. Ana muhalefetin başındaki zat oraya indiğinde tanklar oradaydı. Tanklar oradayken kendisi adamını gönderiyor, önce gerekli görüşmeler yapılıyor, daha sonra tanklar çekiliyor ve kendisini alacak araba geliyor. Arabaya biniyor, oradan doğru Bakırköy Belediyesine gidiyor. Bakırköy Belediye Başkanının evinde, misafir oluyor ve oradan, televizyondan bütün gelişmeleri izliyor ve çayını yudumluyor. Hala bütün o gecenin, o gelişmelerini arkasına sığınmak suretiyle kendini utanmadan savunma yoluna gidiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir başka programda da "Böyle bir darbe girişiminde bulunmaya kalksalar tankların önüne önce ben çıkarım." dediğini anımsatan Erdoğan, "Hadi çıksaydın, niye çıkmadın? Niye kaçtın? Millet oradaydı. Millet F-16'ların altındaydı, tankların önündeydi, sen neredeydin? Bakırköy Belediye Başkanının evindeydin. Çok daha enteresan yaptığı açıklamaya bakın; 'Oteller o gece kapalıydı' diyor. Bu iş yürek işi yürek, kürek işi değil." ifadelerini kullandı.

- "Bu millete hizmetkar olmaya geldik"

Şahsına yönelik "diktatör, faşist diktatör" ve benzeri söylemlerde bulunulduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti.

"Senin bunları söylemenin hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Benim milletim bu evladının ne olduğunu çok iyi biliyor. Biz milletimize efendi olmaya değil, biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, bu yola böyle çıktık. Bu şahısta yalan üstüne yalan var. 7 Ağustos davetini yaptığım zaman Sayın Bahçeli, 'Evet' dedi. Önce ana muhalefetin başındaki zat 'Hayır' dedi. Daha sonra herhalde etrafındakiler bindirdi, bastırdı, bunun üzerine gelmeyi kabul etti. Geldikten sonra da çok fazla dayanamadı, bir müddet sonra bizim o 7 Ağustos, o dayanışma, kardeşlik, barış anlayışından hemen sıyırıp, çekildi. Çünkü bu zatın bu ülkede birlik, beraberlik, dayanışma, kardeşlik diye bir anlayışı yok."

(Sürecek)

Yorumlar