Dolarda sert düşüş, bir anda 10 kuruş birden düştü

Dolarda sabah saatlerinde başlayan hızlı düşüş devam ediyor. Doların TL karşısında son günlerde hızla yükselmesi dikkat çekiyordu ancak bugün 10 kuruş birden düşen dolardaki hızlı düşüş devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Dolarda sert düşüş, bir anda 10 kuruş birden düştü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Dolardaki hareketlilik devam ediyor. Özellikle TL karşısında son günlerde hızla değerlenen dolar bir anda düşmeye başladı. Dünya genelinde değer kaybeden doların TL karşısındaki düşüşü daha büyük oldu. Bir anda 10 kuruşluk düşüş yaşandı. Dün gün içinde 3,99 seviyelerine kadar yükselen Amerikan doları bugün 3,90'a kadar geriledi. 

ABD Merkez Bankası'nda (Fed) "düşük enflasyon endişelerinin" artmasıyla küresel piyasalarda son iki ayın en düşük düzeylerine gerileyen dolar, art arda rekor düzeylere çıktığı lira karşısında da yaklaşık yedi kuruş düşerek 3.92 liraya indi.

Fed'in son toplantısına ilişkin dün gece açıklanan tutanakların en dikkat çekici yanı, Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinin "düşük enflasyona yönelik endişelerin arttığını yansıtması" oldu. Düşük enflasyona ilişkin kaygıların, küresel piyasalarda "Fed'in gelecek yıl faiz artırma konusunda daha temkinli davranabileceği" yolunda beklentilere neden olması da, dolardan çıkışları artırdı.

Bu gelişmeler üzerine 111.07 yen ile Eylül ortasındaki düzeylerine gerileyen dolar, euro karşısında da zayıfladı. Euro, 1.17 dolar düzeyinden 1.1838 dolara kadar yükseldi.

Doların küresel piyasalardaki bu zayıflaması, lira/dolar paritesine de yansıdı ve dün 3.9824 lira ile tarihi rekor düzeye tırmanan dolar, Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından kademeli olarak 3.9138 liraya kadar gevşedi. ABD para birimi daha sonra 3.92 - 3.93 lira aralığına dönerken, dolar ile birlikte düşerek 4.6747 liradan 4.6265 liraya kadar inen euro da, daha sonra 4.65 - 4.66 lira aralığında hareket etmeye başladı.

Yorumlar

Riza egitim sart