Dolar üçüncü güne de düşüşle başladı

Dolarda bir önceki gün başlayan sert düşüş bugün de devam ediyor. Dolar güne düşüşle başladı. Düşüşün gün sonuna kadar devam etmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Dolar üçüncü güne de düşüşle başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'deki başkanlık seçimlerinin yapıldığı 8 Kasım'dan itibaren Türkiye ve benzeri ülkelerde hızla yükselen dolar için Türkiye'de rüzgar tersine döndü. İki gün önce tersine dönen rüzgar hızla esmeye devam ediyor. Dolar bugün de güne düşüşle başladı. Düşüş üçüncü gününde. Analistler düşüşün devam edeceğini belirtiyor. Düşüşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde başatılan Türk Lirası'na geçiş kampanyasının etkili olduğu belirtiliyor. 

Geçen hafta 3.59'u aşarak rekor kıran, dün de hızlı düşüş kaydeden kur gerilemeye devam ederek güne 3.37'de başladı. Dolar/TL dün güne 3.53 seviyelerinden başlamasının ardından düşüşe geçmiş ve 3.40'ın altına gerilemişti. Türk Lirası dünkü yükselişiyle gelişen piyasa para birimleri arasında en iyi performansı kaydetmişti. 

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy Liranın pozitif ayrışmasında geçtiğimiz haftalarda lirada kısa pozisyon alan hedge fonların yaptığı satışlar, bu satışların uzun dolar/TL pozisyonlarında stop-loss emirlerini çalıştırması ve bireysellerin döviz satışının etkili olduğunu belirtti.  Uzmanlar düşüşün alım fırsatı olarak kullanılabileceğini belirtiyor. Dolar şu an 3.37 seviyelerinde işlem görüyor.  Euro da şu sıralarda 3.64 seviyesinden işlem görüyor.

Yorumlar