Dolar son bir ayın düşüş rekorunu kırdı

Dolar bugün yaklaşık bir ayın en düşüğü olan 3.66 seviyesine kadar geriledi. Kur son olarak ocak ayının ilk haftasında 3,66 seviyelerini görmüştü

Google Haberlere Abone ol
Dolar son bir ayın düşüş rekorunu kırdı

Dolarda küresel zayıf seyir ve piyasayı etkileyecek haber akışının yavaşlamasının desteğiyle aşağı hareketin sürdüğü dolar/TL bugün yaklaşık bir ayın en düşüğü olan 3.66 seviyesine kadar geriledi. Kur son olarak ocak ayının ilk haftasında 3,66 seviyelerini görmüştü. 

Cuma günü en yüksek 3.75 seviyesini gören kur, ABD'den beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisinden sonra sert gerileyerek haftayı 3.69 seviyesinden tamamlamıştı. Dolar/TL bugün ise yeni haftaya 3.68 seviyesinden başlarken gün içerisinde en düşük 3.6633 seviyesini gördü. Böylece iki işlem gününde dolardaki düşüş 9 kuruşu buldu.

Cuma günü saat 18.14'te 3.6973/3.6999 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah güne 3.6873 seviyesinden başladı. Gün içerisinde en düşük 3.6633 seviyesini gören dolar fiyatları; saat 14.11'de bankalararası piyasada 3.6740 seviyesinden işlem gördü.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, TCMB adımları ve dolardaki zayıflığın kurdaki gerilemede ana nedenler olduğunu söyleyerek, "Dolar son bir haftada tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Bir haftalık sürede TL'nin dolar karşısında yüzde 2.70 değer kazandığını görüyoruz ki, TL'den daha fazla kazanan yüzde 3 ile Kolombiya pesosu var" dedi.

ABD'de Cuma günü açıklanan ücretler verisinin kötü gelmesinin Fed'in Mart'ta faiz artırım ihtimalini ortadan kaldırdığını, Fed opsiyonlarının Haziran ve Aralık aylarını değerlendirdiğini söyleyen Erkan, Trump'ın nasıl bir etkisinin olacağının da önümüzdeki altı aylık süreç sonrasında ortaya konulabileceğini belirtti.

Yurtiçinde de veri gündeminin sakin olduğuna dikkat çeken Erkan, "TCMB'nin likidite operasyonları devam ediyor. Bu süreçte çok sıradışı bir volatilite beklemem. Dolar/TL 3.60-3.70 bandında seyreder, gevşemenin sürmesi halinde 3.60-3.65 aralığına gelebilir. Biraz daha mevcut seviyeler korunacak gibi. Diğer taraftan swap ihalelerine gelen taleplerin izlenmeye devam edilmesi gerek. Tutarın altında gelen talepler bankaların döviz talebinin eskisi kadar olmadığını gösteriyor" dedi.

Yorumlar