Altın düşüşe geçti

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 203 liraya, Cumhuriyet altın ise 826 liraya geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Altın düşüşe geçti
Altının gram fiyatı, iki günlük hızlı yükselişin ardından bugün yüzde 1,6 değer kaybederek 123 liraya geriledi.

Birleşik Krallık'ta yapılan referandumda Brexit kararının çıkmasının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçen altının gram fiyatı, dün de artış eğilimini devam ettirerek günü 125 liranın üzerinde tamamlamıştı.

Bugün dolar kurundaki değer kayıpları ve ons fiyatındaki düşüş eğilimi ile yüzde 1,6 gerileyen gram altın, saat 10.40 itibarıyla 123 lira seviyelerinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı da dünkü kazançlarını geri vererek şu dakikalarda cuma günkü kapanış seviyesine yakın, 1.314 dolar seviyelerinde dengelendi.

Analistler, Brexit kararının ardından küresel piyasalarda oluşan panik havasının, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerine ilişkin teşvik beklentileri ile dağılmaya başladığını, güvenli liman olarak görülen altın ve dolara talebin azaldığını ifade ediyor.

Bugün Brüksel’de başlayacak ve iki gün sürecek Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ve Avrupa Parlamentosu'nun gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul toplantısının takip edileceğini vurgulayan analistler, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin de izlenmesi gerektiğini dile getiriyor.

AA Finanas Analisti İslam Memiş, İngiltere'deki referandumun AB'den ayrılmak isteyenlerin zaferiyle sonuçlanmasının ardından finansal piyasalardaki oynaklığın sürdüğünü belirterek, İskoçya, İrlanda gibi Birleşik Krallık'a bağlı ülkelerin muhtemel bağımsızlık taleplerinin altın fiyatlarında yeni zirvelerin görülmesini sağlayabileceğine dikkati çekti.

Son günlerde altın fiyatlarındaki sert yükselişlerin kar satışlarını gündeme getirdiğine işaret eden Memiş "Bugün ABD'de 1. çeyrek nihai büyüme verisi açıklanacak. Beklentilerin üzerinde gelmesi altının ons fiyatındaki düşüşleri hızlandırabilir. Altının ons fiyatındaki geri çekilmeler 1.280 dolar seviyesine, gram fiyatındaki düşüşler de 120 liraya kadar devam edebilir." öngörüsünde bulundu.
Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 826 liradan satılıyor.

Yorumlar