Tarihi Ceneviz kalesi gün yüzüne çıkıyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Tarihi Ceneviz Kalesi gün yüzüne çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tarihi Ceneviz kalesi gün yüzüne çıkıyor

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Tarihi Ceneviz Kalesi gün yüzüne çıkıyor.

Ceneviz ticaret yolunda Akdeniz’den Karadeniz’e kadar kale ve surlu yerleşimleri adıyla 2013 yılında UNESKO dünya miras geçici listesine adını yazdıran Ceneviz Kalesi gün yüzüne çıkmaya başladı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici çalışmaları yerinde incelerken yaptığı açıklamada Akçakoca Tarihi Yukarı Mahalle ve Ceneviz Kalesinin bulunduğu bölgeye kadar sit alanı ilan edildiğini ve Ceneviz Kalesi onarım çalışmalarının başladığını söyledi.

Yemenici konuşmasına şöyle devam etti; “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışmalar başlatıldı. Tarihi Kalemizin onarımının yapılmasından ziyade, kalenin içi ve dışı tamamen orijinal şekilde yaşam alanları da peyzaj çalışmaları olarak yapılacak. Ayrıca Karadeniz’e bakılan tarafta gezi parkuru da yapılacak’’ dedi.

4.Haçlı Seferleri için Venedik gemileri ile İstanbul’a gelen ve çoğunluğu Latin olan Haçlı Ordusu konuk olarak geldiği İstanbul’u zapt ederek 1204 yılından 1261 yılına kadar süren Latin İmparatorluğu döneminde Karadeniz kıyılarında imparatorluk kurarlar. Ceneviz Kalesi de bu dönemden kalmaktadır.

Moloz taşlarla inşa edilmiş olan kalenin, kara tarafından giriş kapısı ve yanında da yüksek bir kulesi bulunmakta. Kale avlusu içerisinde günümüzde dilek kuyusu olarak bilinen 5 metre çapında o dönemde su ihtiyacını karşılayan su sarnıcı bulunmakta.

Tarihi Ceneviz kalesi, denizden yüksek ve denize sıfır konumuyla tarih ve doğanın estetiğini bir arada sunan ender merkezlerden biri.

Yorumlar