Öğrenciler MESKİ Filtre Müzesi’ni ziyaret etti

Mersin’de lise öğrencileri, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) bünyesinde oluşturulan Filtre Su Müzesi’ni ziyaret etti.MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Lisesi ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri,...

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler MESKİ Filtre Müzesi’ni ziyaret etti

Mersin’de lise öğrencileri, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) bünyesinde oluşturulan Filtre Su Müzesi’ni ziyaret etti.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre, Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Lisesi ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri, geçen yıl müze haline getirilen Türkiye’nin ilk içmesuyu arıtma tesisini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

MESKİ Filtre Su Müzesi’ni ziyarete gelen öğrencilere yetkililerce, içmesuyunun nasıl elde edildiği ve evlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiği konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler, Filtre İçmesuyu Arıtma Tesisinin tarihi önemi bulunan ünitelerine ve arşivlerden derlenen fotoğraflarına büyük ilgi gösterdiler.

1938 yılında açılan ve kentin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayan, Türkiye’nin ilk içmesuyu arıtma tesislerinden olan Filtre Su Müzesi, gelecek nesillere tarihi eser ve müze olarak hizmet vermek üzere restore çalışmaları tamamlanarak 21 Nisan 2016 tarihinde hizmete açılmıştı.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile Mersin’de bulunan liselerin öğrencilerine restore edilen Filtre Su Müzesini tanıtmak için gezi düzenlemeye devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar