Zika virüsü Avrupa'da yayılıyor

İngiltere'de 55 zika virüsü vakası görüldü.

Google Haberlere Abone ol
Zika virüsü Avrupa'da yayılıyor
İngiliz The Mirror gazetesi, İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu Direktörü Prof. Paul Cosford’un ülkedeki Zika virüsü ile ilgili görüşlerine yer verdi. 

Cosford, “Britanya’ya dönen tatilcilerin çok küçük bir kesiminde Zika virüsü bekliyoruz, fakat nüfusun geneli için risk çok düşük, çünkü Zika virüsünü yayan sivri sinekler Britanya’da bulunmuyor” dedi.
Öte yandan, İngilizlerin yaz tatili için gittiği ABD’nin Florida eyaletinde de yerel virüs geçişleri tespit edildi. Florida Sağlık Departmanı, dört vaka tespit edildiğini açıkladı.
Yaklaşık 3.8 milyon Britanyalı’nın her yıl ABD’ye gitmesi, virüsün yurt dışında kapılmasıyla ilgili endişeleri artırıyor.

ZİKA VİRÜSÜ BU ŞİKAYETLERE NEDEN OLUYOR

Hamilelere bulaşması durumunda bebeklerin beyin gelişimini engelleyen ve kafalarının normalden küçük kalmasına yol açan Zika virüsü, 1947’de Uganda’nın Zika Ormanı’nda yaşayan maymunlarda keşfedildi. Virüsün insanlarda görüldüğü ilk vakaya 1954’te Nijerya’da rastlandı.

Zika Virüsü; soğuk algınlığına benzer ağrılar, ateş, gözlerde yanma, eklem ağrıları ve deri döküntüsü gibi belirtilere ortaya çıkıyor. Ancak bazı insanlarda hiçbir belirti görülmüyor.

Virüs nadiren sinir sistemini etkileyip felce yol açabilen Guillian-Barre Sendromu gibi hastalıklara da neden olabiliyor.

Yorumlar