Yeşil Çayın Yan Etkileri

Yeşil çayın yan etkileri, olmadığı hakkında her ne kadar halk arasında söyleşiler gerçekleşse de diğer bitki çayları gibi yeşil çayında kendi çapın da yan etkileri bulunmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Yeşil Çayın Yan Etkileri

Yeşil çayın yan etkileri, olmadığı hakkında her ne kadar halk arasında söyleşiler gerçekleşse de diğer bitki çayları gibi yeşil çayında kendi çapın da yan etkileri bulunmaktadır. Genellikle, kalp problemi, tansiyon dengesizliği, psikolojik bozukluklar, karaciğer enzimlerinin düzenli seyir gösterdiği, mide problemi ve aksiyete bozukluğu olan kişiler de yeşil çay yan etkilerini acımasız bir şekilde göstermektedir.

Osteoporoz, diyabet ve anemi sorunu olan kişiler yeşil çay tüketmek istediklerinde mutlaka bilirkişilerden (doktor) çayın nasıl kullanılması ve kullanılmaması gerektiği hakkında bilgiler toplamalıdır. Özellikle gebelik ve emzirme sürecin de olan anneler yeşil çayı içmekten biraz uzak durmaları gerekir. Nedeni ise, yeşil çay bazı semptomatik durumlarda sinirlilik, kalp çarpıntısında düzensizlik ve tansiyon düşüklüğe yol açmaktadır. Gebelik süreci de annenin hormonsal değişim yaşadığı bir dönemdir.

Günlük tüketilmesi gereken dozun üzerinde yeşil çay tüketimi, kişilerde yan etkiler yapabilir. Vücut ve çeşitli fonksiyonlar için oldukça faydalı olan bu bitkisel çay çeşitli ilaç kullanan kişilerin, yeşil çayı içme kararı almadan önce doktor izni almalıdır.

  •  Beta-lactam antibiyotikler
  • Kalp ritim bozukluğu olan kişiler
  • Aksiyete ilaçları
  • Yüksek tansiyon ve kalp ilaçları
  • Kan inceltici ilaçlar
  • Kemoterapi uygulanılan kişiler
  • Lityum, epherdrine, clozapine ve doğum kontrol hapı kullanan kişiler de yeşil çay yan etkilerini rahatlıkla gösterebilmektedir. Bu tür ilaç kullanan kişilerin yeşil çaydan bir süre uzak durmaları kaliteli bir yaşam için önemlidir.

Yorumlar