Yerli Malı Yurdun Malı 'Yöresel Olmalı'

Türkiye genelinde bu günlerde kutlanan "Yerli Malı Haftası"nın en güzel anlam bulduğu sınıf TOKİ Salih Şükriye Yoluç İlkokulu'nun 1-I sınıfı oldu. Sınıfta, "yerli malı" isminin özüne en uygun şekilde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, cömert Anadolu topraklarının sunduğu mahsüller, hamarat annelerin ellerinden, anne mutfağında işlendi, öğrencilerin beğenisine sunuldu.

Google Haberlere Abone ol
Yerli Malı Yurdun Malı 'Yöresel Olmalı'

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'de yerli tüketimi özendirmek, özellikle de yeni kuşaklara kendi ülkesinde üretilen ürünleri tüketme alışkanlığı kazandırmak için 1946 yılından bu yana kutlanan "Yerli Malı Haftası" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Her yıl 12-18 Aralık günleri arasında kutlanan "Yerli Malı Haftası"nda birçok okulda çeşitli etkinlikler düzenlenir. Bu yıl okullardan birinde "yerli malı" isminin özüne en uygun şekilde etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, cömert Anadolu topraklarının sunduğu mahsüller, hamarat annelerin ellerinden, anne mutfağında işlendikten sonra öğrencilerin beğenisine sunuldu. 

İstanbul Ispartakule'de TOKİ Salih Şükriye Yoluç İlkokulu'nun 1-I sınıfında bugün düzenlenen etkinlikte, "yerli malı yurdun malı" ifadesi tam anlamıyla yerini buldu. Sınıf öğretmeni Turan Özdoğan'ın özel talebiyle bu yılki "Yerli Malı Haftası"nda özellikle Anadolu topraklarının cömertçe sunduğu ürünlerin ön plana çıkarıldığı bir etkinlik düzenlendi. Tamamen ülkemiz topraklarından elde edilen ürünlerden yapılan yiyecekler, maharetli eller tarafından hazırlanarak sınıfa getirildi. Anne mutfağında hazırlanan yemeklerin tamamına yakını yöreseldi. Yemekler arasında Erzurum'un İspir kuru fasülyesi, Malatya'nın kömbesi, Bingöl'ün içli köftesi, Karadeniz'in hamsisi, mantı, sarma, pilav, kısır ve nohut da vardı. 

"AMACIMIZ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYI ÖĞRETMEK"

Yaptıkları bu anlamlı etkinlik konusunda Sonhaberler.com'a konuşan Öğretmen Turan Özdoğan, amaçlarının öğrencilerin, kendi değerlerine sahip çıkmasını öğretmek olduğunu belirterek, "Bu şekilde toplumun temeli daha sağlam atılır diye dünüyorum" dedi. 

Öğretmen Turan  Özdoğan, "Yerli malı haftasını velilerimizin yaptığı yöresel yemeklerle kutladık. Hamsi pilavı, Malatya'nın kömbesi, Erzurum'un meşhur İspir kuru fasülyesi, su böreği, Özbek mantısı, irmik tatlısı, sarma ve daha birçok yöresel yemeklerle kendi kültürümüzü yansıttık bu haftaya." diye konuştu. 

 Turan Özdoğan konuşmasına şöyle devam etti: Çocuklarımız kendi değerlerine sahip çıkmayı ögrendikçe toplumun temelinin daha sağlam atılacağını düşünüyorum. Bu konuda beni yalnız bırakmayan ve bu güzel yemekleri hazırlayan değerli velilerime çok çok teşekkür ediyorum.

Annelerin özenle hazırladıkları yemekler, servis tabaklarıyla öğrencilere servis edildi. Etkinlik sayesinde, birçok öğrenci farklı yörelere ait lezzetlerin ilk kez tadına baktı. 

Yorumlar

beyza babammmmmmmmm canım benim