Yaza girerken metabolizmayı dengede tutmanın yolları

Metabolizmanın zayıf olması yazı karşılarken yaşanan büyük sıkıntılar arasındadır. Metabolizmanın yavaş çalışması kilo vermeye çalışan kişilerin korkulu rüyasıdır. Siz kilo vermeye çalışırken aksine kilo aldırır.

Google Haberlere Abone ol
Yaza girerken metabolizmayı dengede tutmanın yolları

 Çikolata yiyerek metabolizmanızı hızlandırcağınızı ve aynı zamanda yemeyen bir kişiye göre 3 4 kilo daha az kilo alacağınızı biliyor muydunuz? 

 California Üniversitesi nde yapılan bir araştırmaya göre araştırmacılar kakaonun içindeki polifenol olarak adlandırılan antioksidanlar barındırdığı için metabolizmasının hızlanmasın da rol oynadığını ortaya koydu. Yine de günde 30 gr dan fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Aksi takdirde yine fazla kilolara sebep olabilir. 

 Gün içinde bol bol su tüketilmelidir. Vücuda bol sıvı alınması da metabolizmayı hızlandırır. Günde en az 8 ile 10 bardak arasın da su tüketilmesine dikkat edilmelidir. 

 Bulunduğunuz ortamın oda sıcaklığını düşürün. Vücut kendisi ne kadar üşürse ısınmak için bir o kadar çaba sarfeder ve buda yağlarınızı yakmanıza yardımcı olur.

 Doktorların önerdiği gün de günde 8 saat uyku süresine uyum sağlanmalıdır. Bu saatlerden daha az uyunduğu takdir de yine metabolizma hızınızın düşmesine neden olur.  

 Düzenli egzersizler yapılmalıdır. Vücutta önce karbonhidratlar sonra proteinler en son da yağlar harekete geçer. Bir spor salonunda destek alarak hergün spor yapamıyorsanız , mutlaka günde 35 dakika yürümeye çalışın. 

 Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir ?

 Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan baharatlar köri , zencefil ve acı biberdir. Özellikle zencefil midede ki şişliği alır ve metabolizmanın daha hızlı çalışmasına sebep olur. 

 Sarımsak ve soğan , Hücrelerde biriken yağların azalmasın da önemli rol oynar. 

 C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Limon , portakal ve greyfurt gibi.. 

 

Yorumlar