Tırnak bakımının temel kuralları

tırnak , tırnak bakımı , sağlıklı tırnak için neler yapılmalı , el tırnak bakımı , ayak tırnağı bakımı , tırnak sağlığı , sağlıklı tırnaklara sahip olmak için neler yapmalıyız

Google Haberlere Abone ol
Tırnak bakımının temel kuralları
 Tırnak bakımının temel kuralları
Tırnak hastalıkları, genelde manikür veya pedikür için kullanılan aletlerin yeterince hijyenik olmaması ve ellerin ve ayakların gerekli bakımının yapılmamasından kaynaklanır.
Bu sebepten dolayı tırnak bakımına özen gösterin. Manikür - pedikür yaptırırken kendi aletlerinizi götürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bulaşık yıkarken elerinizi eldiven yardımıyla deterjanın zararlı maddelerinden koruyabilirsiniz.
1. Kırılan tırnaklarınızı güçlendirmek, sararmış rengini açmak için cam kaba eşit miktarda limon suyu ve gliserin döküp karıştırın ve yatmadan önce tırnaklarınızı 5 - 10 dakika bu karışımın içerisinde bekletin.
2. Lak tırnakların sağlığı için gerekli olan kozmetik maddedir. Kalitesiz vernikler tırnakların renginin solmasına, kırılmasına neden olur. Bu nedenle kaliteli vernikler tercih edin.
3. Kullandığınız lak sık kuruyorda, tırnağın ucundan eriyip gitmiyorsa, bu kaliteli olduğunu gösterir. Yıpranmış ve kurumuş vernikler tırnaklarınıza zarar verebilir. Dolayısıyla kullanım süresi bitmiş lak vurmayın.

4. Kullandığınız tırnak makasınızın mutlaka kişisel olması gerekir. Özellikle yeni doğan bebeklerde bu duruma çok dikkat edilmesi gerekir.

Yorumlar