Stresli zamanlarınızda bu gıdaları tüketin

Stresli zamanlarınızda bu gıdaları tüketin , stresin zararları , stresli olmak , stresin belirtileri

Google Haberlere Abone ol
Stresli zamanlarınızda bu gıdaları tüketin
 Stresli zamanlarınızda bu gıdaları tüketin

Günlük yaşamda yaşanan sorunlar gerginlik ve strese sebep olur. Bu gibi durumlarda sakinleşmek için birçok yönteme başvurulur.

Ancak başvurduğunuz yöntemler size çok doğru sonuçlar vermeyebilir. Strese faydası olan bazı besin çeşitleri vardır.

İşte strese faydalı olan besinler!

Kahvaltı en önemli atlanmaması gereken bir yemek öğünüdür. Tam tahıllı yarmalar , yulaf ezmesi gibi karbonhidratları kahvaltı sofranızdan eksik etmeyin. Bu yiyecekler kan şekerinizi düzenler ve kendinizi kontrol edebilmenizi sağlar. 

C vitamini bakımından zengin olan portakal bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, stres hormonlarının seviyesini düşürür. Kan basıncının normal seviyede olmasına yardımcı olur. 

 Ispanak en faydalı yeşillikler arasındadır. Magnezyum bakımından çok zengindir. Yorgunluğa iyi gelir.

Stresinizi kontrol altında tutabilmek için yağlı balıklara ağırlık verebilirsiniz. Ton ve somon balığındaki Omega-3  stres hormonlarının artmasının önüne geçer, depresyon durumlarına ve kal hastalıklarına karşı vücudu koruma altına alır.

Kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız, en az haftada iki defa yağlı balık tüketmeye özen gösterin.

Siyah çay içmeyiniz stresli durumlardan daha sık kurtulmanızı sağlar. Kahve, kafein stres hormonlarını artırarak kan basıncını artırır.Uzmanlar sağlıklı yağ tüketimi için fındık , fıstık ve çerez çeşitlerini öneriyor. Badem ve ceviz gibi çerez çeşitleri şeker riskini azaltır. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve stresi yok eder.

Yüksek kan basıncını azaltmak için en iyi yollardan biri potasyum kabulüdür. Yarım avokado veya orta büyüklükte muz potasyum bakımından zengindir.

Çiğ sebzeler mekanik olarak stresi azaltmayı sağlar. Kök yerken çene kasları çalıştığı için bu da gerilimini azaltır.

Yorumlar