Siyah noktalar için maske

Siyah noktalar için maske , siyah noktalar nasıl geçer , siyah noktalar neden olur , siyah noktalardan kurtulmanın yolları , siyah noktaların oluşumu nasıl önlenir

Google Haberlere Abone ol
Siyah noktalar için maske

Siyah noktalar için maske

Siyah noktalar ciltte kötü bir görüntü oluşmasına neden olur. Siyah noktaların giderek artması gözeneklerinizin genişlediğini gösterir. Genişleyen gözeneklerde siyah noktalar meydana gelir. Siyah noktalar sivilce oluşturarak ciltte lekelenmeler yapar. Herkesin ortak derdi olan siyah noktalardan kurtulmak için öncelikli olarak gözeneklerin küçültülmesi gerekir.

Yoğurt ve karbonat maskesi

Bir tatlı kaşığı yoğurt , bir çay kaşığı karbonat ile bir kasenin içerisinde karıştırın. Karıştırma sırasında karışım kabararak krem şanti kıvamına gelecektir. Hazırladığınız bu karışımı göz ve dudak çevreniz dışında temizlediğiniz yüzünüzün her bölgesine uygulayabilirsiniz. Ancak tüm yüzünüze uygulamak istemiyorsanız yalnızca siyah noktaların olduğu bölgeye de uygulayabilirsiniz.

Bal , kil ve badem yağı maskesi

2 çay kaşığı bal , 2 çay kaşığı badem yağı ve 3 çay kaşığı kil bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım masaj yaparak cilde uygulanır ve daha sonra yarım saat kadar bekletilir. Yarım saatin ardından soğuk su ile iyice durulanır, ardından cilt tipine uygun nemlendirici krem uygulanır.

Nane , ıhlamur , kekik yaprağı maskesi

2 su bardağı suyun içerisine 1 tutam nane , 1 tutam ıhlamur ve 1 tutam yabani kekik yaprağı eklenerek 15 dakika kadar kaynatılır. Karışım kaynadıktan sonra ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra cam kase içerisinde pamukla kompres yaparak uygulanır. Bu maskenin uygulandıktan sonra yıkanmaya ihtiyacı yoktur.

Yorumlar