Sivilceler için maske

Sivilceler için maske , sivilcelere iyi gelen maske , sivilceleri yok eden maske

Google Haberlere Abone ol
Sivilceler için maske

Sivilceler için maske

Sivilceler kişinin önlemini almazsa baş edemeyeceği sorunlar arasında yer alır. Siyah nokta , sivilce ve akne gibi iz bırakan cilt sorunlarına karşı mutlaka önlem alınmalıdır. Cildin her zaman temiz olması çok önemlidir. Günlük cilt bakımı aksatılmadan uygulanmalıdır. Özellikle kadınlar her gün düzenli makyaj yaptıkları gibi düzenli cilt bakımı da yapmaları gerekir. Tüm gün makyajlı dolaşan cildin gözeneklerinin hava alması için cilt iyice temizlenmelidir. Ancak cilt bakımı uygularken kulak duyma bilgiler ile harekete geçmeyin. Yani bir arkadaşınızın size önerdiği  cilt bakımını yüzünüze uyguladığınızda karşılaşmak istemediğiniz bir sonuç yaşayabilirsiniz. Bu yüzden cilt bakımı uygulamadan önce cilt tipinizi de öğrenmeniz daha doğru olacaktır.

Cilt bakımı uygulamadan önce dikkat edilmesi gerekenler

-          Cildinizin herhangi bölgesinde çıkan sivilceleri kesinlikle sıkmayın.

-          Kullandığınız makyaj fırçalarının gerekli temizliğini düzenli olarak yapın.

-          Vücuda her gün peeling ya da maske uygulamaları yapmak çok risklidir. Ölü deriler ile birlikte canlı hücrelerinde yok olmasına neden olacaktır.

-          Sigara kullanmak veya sigara içilen bir ortamda uzun bir süre bulunmak cildin başlıca düşmanları arasındadır. Ciltte lekelere , sivilcelere ve sararmalara neden olur.

Gül suyu ile sivilce maskesi

Gül suyu herkes tarafından bilindiği gibi cildi temizlemek ve zararlı maddelerden arındırmak için sıkça başvurulan bir bitkidir. Maske için gerekli malzemeler: Bir yemek kaşığı bal , 1 yemek kaşığı gül suyu. Bu iki malzeme iyice karıştırılarak maske hazırlanır. Karışım cilde uygulandıktan sonra 20 dakika kadar bekletin ve daha sonra ılık sıcaklıktaki su ile arındırın.

Limonlu sivilce maskesi

İki çorba kaşığı bal ile bir çorba kaşığı limon suyu ocak üzerine koyularak kaynatılır. Kaynadıktan bir süre sonra ocaktan alınarak soğuması beklenir. 15 dakikalık ciltte bekletildikten sonra duru su ile durulanır. Bu uygulama ile kısa sürede sivilcelerinizin kuruduğunu hissedeceksiniz.

Yorumlar