Sinameki Otu

Sinameki otu genellikle sıcak bölgelerde yetişen ve sarı renkli çiçeği bulunan şifalı bitkiler arasın yer almaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Sinameki Otu

Sinameki otu genellikle sıcak bölgelerde yetişen ve sarı renkli çiçeği bulunan şifalı bitkiler arasın yer almaktadır.. Baklagiller familyasından olan sinameki otu, 100 - 150 cm boylarına ulaşabilen şifalı bir bitkidir. Genellikle tropikal bölgelerde yetişen bir bitki olan sinameki otu, yaklaşık 260 farklı türüyle sağlık üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Türkiye'de özellikle Ege ve Akdeniz'de yetişen bitkiler arasında yer alan sinameki otunun orijinal adı ise Senaû Mekki olmaktadır. Sinameki otunun en büyük özelliği kabızlık için birebir etkili ilaçlardan olmasıdır. Müshil özelliği bulunan sinameki otu, doğal olarak kabızlık tedavisinde güvenle kullanılabilmektedir. Şifalı bir bitki olması sebebiyle hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Sinameki otunun en etkili kısmı özellikle yapraklarıdır. Bu kısımlar toplanarak şifa amaçlı kullanılmak için toz haline getirilmektedir. Toz haline getirilen bu yapraklar genellikle çay olarak tüketilmektedir. Bunun yanı sıra yine bütün halde de kullanılabilmektedir.

 Sinameki Otunun Faydaları Sinameki otunun yukarıda da belirtildiği gibi öncelikli olarak kabızlık tedavisinde etkisi büyüktür. Ancak bunun dışında birçok hastalığın tedavisinde de son derece etkilidir. Sinameki otu basur hastalarına en çok tavsiye edilen doğal ilaçlar arasında yer almaktadır. Sahip olduğu zengin lif yapısı ile son derece yararlı olan sinameki otu basur tedavisi sırasında ek olarak kullanılmaktadır. Bunlarla birlikte sinameki otunun şu faydaları bulunmaktadır.
  • Sinameki otu basur, fistül ve bağırsak ameliyatları sonrası kolay tuvalete çıkabilmek için son derece yardımcı bir şifalı bitki olmaktadır.
  • Kötü hava nedeniyle ciltte oluşan çatlakların kapatılması için yine sinameki otunun suyu son derece etkilidir.
  • Saçlarının gür olmasını isteyenler için sinameki otu doğal çözümlerdendir. Ayrıca saç içerisindeki bit ve sirkelere de birebir çözüm olmaktadır.
  • Bağırsakları temizlemek için son derece etkili ve faydalı olmaktadır.
  • Sinameki otu kalp sağlığı açısından da son derece etkili bir bitkidir. Düzenli kullanımda kalbi korur ve güçlendirir.
Sinameki Otunun Zararları Her doğal üründe olduğu gibi sinameki otunun fazla kullanımı da birtakım zararları beraberinde getirmektedir. Bu nedenle bu durumlarla karşılaşmamak için belirli ölçülerde bu otu tüketmekte fayda olmaktadır. Sinameki otunun başlıca zararları şunlardır:
  • Sinameki otu aşırı tüketildiğinde bağırsaklarda yer alan ve sindirim üzerinde son derece etkili olan villus dokusunun zarar görmesine neden olmaktadır.
  • Sinameki otu, eğer o sırada başka bir hastalık için tedavi amaçlı başka bir ilaç kullanılıyor ise bu ilacın etkisini ve emilimini etkilemektedir.
  • Sinameki otu hamile kadınlar için son derece zararlı olmaktadır. Düşük riskine neden olabilmektedir.
  • Aşırı kullanımında vücuttaki potasyumun azalmasına neden olur. Bu da kalp kaslarının zayıflamasını beraberinde getirebilmektedir.
  • Sürekli olarak bu ottan yardım almak bağırsakların tembelleşmesine neden olabilmektedir.
  • Bazı yerlerde bu bitki zayıflama otu olarak satılmaktadır. Bunun yanı sıra zayıflama çaylarının içerisinde de yer almaktadır. Bu nedenle bu çayları alırken içeriğinin iyi incelenmesi gerekmektedir.
Tüm bu durumlarla karşılaşmamak için sinameki otunu mümkün olduğunca gerekli olan durumlarda tüketmek en doğrusu olmaktadır. Özellikle zayıflama konusunda kullanmayı düşünenlerin tekrar gözden geçirmesi gerekmektedir. Çünkü sürekli kullanımda yukarıdaki sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Bu otu kullanmak isteyenlerin doktor tavsiyesi ile kullanmaları en doğrusu olmaktadır. Özellikle de zayıflama amaçlı çay yapmak isteyenlerin sinameki otu ile ilgili iyi araştırma yapması gerekmektedir.

 

Yorumlar