Sıcak hava zararları

Sıcak havanın zararları , yaz , sıcak hava , kalp çarpıntısı , sıcaklık , güneş , tatil , yazın sıcaktan korunmanın yolları , güneşten korunmanın yolları , güneşin faydaları , güneşin zararları , yaz sıcalığında dikkat edilmesi gerekenler , sıcak havada yapılması gerekenler

Google Haberlere Abone ol
Sıcak hava zararları
 Sıcak havaya dikkat!

Yaz sıcaklıklarının birden bire yükselmesi sıcak krampları ve sıcak çarpması gibi tehlikelerden korunmak için gerekli tedbirlerin alınması gerekir.

Sıcaklıklar yüksek miktarda vücudun su kaybetmesine neden oluyor. Bu sebeple gün içerisinde mutlaka bol bol su tüketilmesi gerekir. Uzmanlar günde en az 2,5 litre suyun tüketilmesini öneriyor. Ancak su tüketimini belirli aralıklarla yapılması sağlıklıdır. Söylenilen bu miktar tek bir seferde ya da 2 – 3 seferde tüketmek doğru değildir. Yazın en çok aranan içecekleri su dışında soğuk gazlı içeceklerdir. Ancak bu gazlı içecekleri vücuda hiçbir faydası olmadığı gibi aksine zararı bulunur. Gazlı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suyu ya da ayran tüketmek doğru bir tercih olacaktır. Güneşin en tepede olduğu saatlerde dışarıda olmamaya özen gösterilmesi gerekir. Bu nedenle 11 ile 15 arasında çok mecbur kalmadıkça vaktinizi gölgede geçirmelisiniz. Özellikle tatile çıkanlar  denize ya da havuza güneşlenmek için bu saatlerin dışında bir saat aralığında güneşe çıkmaları sağlıkları açasından daha faydalı olacaktır.

Güneşe çıkıldığı zaman mutlaka korunmak için şapka takılması şarttır. Özellikle de yüz bölgesine gölge yapacak büyük şapkalar kullanılması daha doğru bir tercih olacaktır. Kıyafet seçiminde de tercihinizi açık renkli kıyafetlerden yana kullanmanız gerekir.

Yorumlar