Selülit tedavisi nasıl yapılır?

Selülit tedavisi, uygulamak sadece fazla olan yağ dokusunun giderilmesi için yapılmamaktadır. Birçok kadın selülit tedavisini yapmak için nasıl bir yöntem izleyeceğini bilmez. Haberimizde bunun detaylarını bulmak mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Selülit  tedavisi nasıl yapılır?

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Selülit tedavisi, uygulamak sadece fazla olan yağ dokusunun giderilmesi için yapılmamaktadır. Aynı zamanda cildin kalitesini arttırmak için uygulanmaktadır. Cildin gözle görülür şekilde farklı, mükemmel ve pürüzsüz olması için uygulanır. Selülit tedavileri farklı yöntemler uygulanarak yapılabilir. Bunlar arasında en yaygın olanlar radyo frekans, Thermage Cpt ve Vshape yöntemleri kullanılarak, cilt altının ısıtılmasıyla yapılır. Uygulanacak diyetlerin yanında bu tür tedavilerin yapılması, selülit oluşumlarından daha kısa sürede kurtulmanızı sağlayacaktır. Pürüzsüz ve sıkı bir cilde sahip olmak için, bir çok yöntem bir arada kullanılarak, gözle görünür fark yaratılabilir. Bunun için öncelikle fazla kilolardan kurtulmak gerekir. Zayıflama sonrasında cildin kaybettiği elastikiyetini yeniden kazandırmak gerekir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte cilt belli uyarıcıların etkisi altında onarım mekanizmasını çalıştırmaktadır. Bu yüzden selülit tedavilerini diyet, egzersiz gibi çalışmalarla birlikte uygulamak gerekir. 

Selülit tedavileri nelerdir?

Vshape selülit tedavisi: Vücudun değişik sorunlarına aynı anda etki edebilen bu yöntem, oldukça fayda sağlayacaktır. Tedavide yağ hücrelerini hedeflenip parçalanarak, onların dışarı atılmasına neden olan ultrason ile birlikte radyo frekans teknolojileri bir arada kullanılıyor. Yağ hücrelerinin parçalanması ve dışarı atılmasıyla başlayan tedavi, vücudun tüm bölgelerinde uygulanabiliyor. Yüksek frekanslı ses dalgaları, cilt altını ısıyla uyararak, kalojen üretimini arttırmaktadır. Bunun sonucunda ince, sıkı ve daha az pürüzlü bir cilde sahip olunuyor. Bu aşamadan sonra selülitler az belirgin hale geliyor. Kalojen üretiminin arttırılması cilt dokusunun güçlenmesine ve cildin kendini iyileştirecek mekanizmasının çalışmasına yarıyor. Bu özelliği ile bu yöntem, diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmaktadır. Tedaviden fayda sağlamak için, uygulanan bölgeye 10 gün arayla yapılan beş seans yeterli gelmektedir. Tedavi sırasında acı ve ağrı duyulmamaktadır. 

Thermage CPT selülit tedavisi: Bu yöntemde derinlere inen radyo frekans teknolojisi yardımıyla cildin yüzeyi soğutularak, cilt altının anlık olarak ısısı yükseltilir. Isının yükselmesi cilt tarafından hasar olarak algılanacağından, onarım mekanizmaları devreye girerek, cildi yenilemeye ve sıklaştırmaya başlar. Bu arada yüksek ısının yardımıyla, yağ dokusunda küçülme ve sıklaşma meydana gelir. Selülit sadece yağ dokusunun fazlası değil, bozulmuş olan cilt altındaki bağ dokusunun yüzeye yansımasıdır. Bu nedenle yağ dokuları azaltılmalı ve bağ dokusu yenilenmelidir. Bu yöntem her bölge için yapılacak 45 dakika ile bir saatlik seanslardan oluşur. Tedavi sırasında hafif bir yanma hissedilebilir. Uygulama sonrasında ciltte kızarıklık gibi deformasyonlar görülmez. Tedavinin ardından ciltte kalojenin etkisiyle sıkılaşma ve gerilme gözlenir. Cildin tam olarak iyileşmesi 2-6 ay sonra görülebilir. Bu tedavinin etkisi iki yıl kadar sürmektedir. Bu nedenle bu süre sonrasında tedavi yenilenmelidir.

Mezoterapi selülit tedavisi: Bu yöntemde uygulanan tedavi sorunlu olan bölgeye düşük dozda bitkisel ilaç karışımları enjekte edilmektedir. Uygulamadan sonra nadir olarak morluklar oluşabilir. Vücudun pek çok bölgesine uygulanabilen bir tedavidir. Selülit tedavisinin yanında bölgesel incelme sağlayacaktır. Bölgeye enjekte edilen karışımlar, yağları eriterek, dolaşımın hızlanmasına yardımcı olacaktır. Cilt altında sıkışan yağ hücreleri rahatlatılıp, yeniden kullanılacak hale gelmektedir. Bu tedavi cerrahi bir işlem değildir. Yapılan seanslar 10 dakika kadar sürmekte, haftada bir kez ya da 15 günde bir kez uygulanmalıdır. Başarı sağlanması için bölgelere 8-12 seans yapılmalıdır. Yöntem hızlı ve kısa sürede sonuç alındığından avantajlı olacaktır. Cilde enjekte edilen karışımda vitamin, antioksidan ve mineral bulunduğundan, ciltte gençleşme ve düzelme oluşur. Bu yöntemde yağ hücresi ortadan kaldırılmadığından, yeniden kilo alan kişilerde bölgede selülit oluşumu meydana gelir.

Yorumlar