Sarımsak yağının bilmediğimiz faydaları

Sarımsak yağının bilmediğimiz faydaları , sarımsak , sarımsak yağı , sarımsak yağının faydaları

Google Haberlere Abone ol
Sarımsak yağının bilmediğimiz faydaları

Sarımsak yağı kullanılan gıda ürünleri incelendiğinde, sarımsağın aynı zamanda bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği de anlaşılmaktadır. Özellikle sarımsağın anti-bakteriyel etkileri, çeşitli organ ve dokularda mantar hastalıkları için çok önemli bitkisel tedavi aracıdır. Sarımsak yağı bebeklerde ve çocuklarda nezle gibi hastalıkların tedavi sürecinde yardımcı olur.

Sarımsak yağının toksin arındırıcı özellikleri vardır. Yani özellikle cıva zehirlenmesi, radyasyon zehirlenmesi, kimyasal madde zehirlenmelerinin vücuttan temizlenmesinde kullanılır. Sarımsağın en önemli özelliğinden biri kan sulandırıcı olmasıdır. Çok fazla sarımsak yemek ameliyat öncesinde, ya da sonrasında kanama riskini artırabilir. Aynı zamanda sarımsak kullandığınız ilaçlarla etkileşime girebilir. Buna göre ülser ya da tiroid sorunları olan kişilerin sarımsak yemeden önce doktora sormaları gerekir.

Sarımsak ve sarımsak yağının diğer faydaları:

Balgam söktürücüdür.

Saçlara çok iyi etkisi vardır. Saç dökülmesi ve kırılmasına engel olur.

Kanserden koruyucu etkisi var.

Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

Sarımsak yağının bilmediğimiz faydaları

Öksürük, nefes darlığı, astım gibi solunum yolları hastalıklarına faydalıdır.

Yüksek tansiyon hastalığı olanlar için tansiyonu düşürücüdür.

Kalbi kuvvetlendirir.

Kaşların yeniden çıkmasını sağlar.

Sarımsak Yağının kullanımı: 1 bardak suya 4 - 5 damla dökülür, günde 3 defa içilir. Dışarıdan cilde masaj şeklinde uygulanır.

Sarımsak yağının zararları ve istenmeyen etkiler: Özellikle hemofili hastaları, sarımsağın kan azaltıcı özelliğine göre doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Sarımsağın yan etkileri mide rahatsızlığı, şişkinlik, ağız kokusu, deri üzerinde batma, kaşıntılardır.

Nadiren rastlanan yan etkileri ise baş ağrısı, yorgunluk, iştah kaybı, kas ağrıları, baş dönmesidir.

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar