Sağlıklı saçlara sahip olmak özgüveninizi arttırır

Saçların sağlıklı ve bakımlı görünmesi kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı saçlara sahip olmak özgüveninizi arttırır
 Saçların parlak görünmesi kişiyi daha genç, daha dinamik ve daha güzel gösterir. Sağlıksız saçlar ve kırıklar ise kişinin önce dış görünümünü etkiler daha sonra psikolojik olarakta etkilmeye başlar. Erkeklere göre kadınlar saç bakımı ile daha fazla ilgilenir. Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler uzun vade de sonuç almaya çalışmaktır. Kısa vadede güzel görünmek için saatlerce saça uygulanan işlemler yine kısa vade de olumsuz sonuçlar gösterek kişinin daha mutsuz olmasına sebep olacaktır. Bu hataların en başında gelen yöntem ise içeriğinde ne olduğu bilinmeden kullanılan saç bakım ürünleridir. Bu ürünleri kullanmaya başlamadan önce bir uzmana danışarak gerekli testler yapıldıktan sonra uzmanın önerdiği ürünler kullanılmalıdır. Gün içinde hem bayanların hem de erkeklerin kullandıkları saç bakım spreyleri ve jöleler kullanıldıktan sonra özellikle hergün yıkama alışkanlığı bulunmayan kişilerin saçlarında olumsuz sonuçların daha erken görülmesine sebep olur. Saçlar daha erken kırılır ve daha çabuk dökülmesine sebep olabilir. Saçların en ideal yıkama aralığı iki günde birdir. Saç kremleri kullanılırken saç köklerine uygulamamaya ve durulanmayan saç bakım ürünlerinin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Özellikle bayanlar saçlarına gün aşırı fön çekerler ve saçlarının hızla kurumasına sebep olurlar. Saçlara hergün fön çekerek zarar vermek yerine yapılması gereken en ideal yöntem kolay şekil veren saçım bakım ürünleri kullanmaktır.

 Saç bakım önerileri

Yıpranmış saçlarınızın daha iyi görünmesi için yapmanız gereken bir miktar elma sirkesi , su ve gül suyu ile birlikte duş sırasında saçınızı şampuanladıktan sonra bu üç maddeyi bir kovada karıştırarak saç kremi yerine bu karışımı kullanabilirsiniz. Sirkenin saçınızda kötü kokacağını düşünebilirsiniz ancak gülsuyu ile birlikte karıştırdığınızda kötü koku ortadan kalkacaktır.

Saçlarınıza hafta da bir kez zeytin yağını sürerek  15 dakika beklektikten sonra su ile duralayıp şampuanlayın saçlarınız parlak, daha canlı ve yumuşak bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır.

Ballı zeytin yağı maskesi de çok etkili bir uygulamadır. Bir kase içinde zeytinyağı ve balı karıştırdıktan sonra bu karışımı saçınızda 10 dakika bekletin. Bu uygulamayı ise hafta da bir kez yapabilirsiniz.

Yorumlar