Sağlıklı kilo vermek için 3 diyet

Sağlıklı kilo vermek için 3 diyet , zayıflamanın yolları , fazla kilolardan kurtulmanın yolları , diyet listeleri

Google Haberlere Abone ol
Sağlıklı kilo vermek için 3 diyet

Sağlıklı kilo vermek için 3 diyet

 

1. Az kalorili diyet

Bu diyette günlük kalori miktarı 1500 kcal-dır. Şeker , şekerleme ve her türlü karbonhidrattan uzak durulmasını gerektiren bu diyette günlük 100-150 gramdan fazla ekmek tüketmeyin. 80 gramdan fazla ağ , 60 gramdan fzla protein tüketmek bu diyet için yasaktır. Yüksek kalori içerdiğinden alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır. Günde az az ancak sık sık yemek yenmesi gerekir. Öğünlerde vitamini bol ancak kalorisi düşük gıdalar tercih edilmelidir.

 

2. Az az ve sık sık yemek diyeti

 Bu diyet özellikle mide rahatsızlığı yaşayan insanlara öneriliyor. Aç olduğunuzda yemek yiyebilir, ancak kendinizi tok hissettiğiniz zaman masadan kalkmanız gerekir. Günde 3 kez midenizi tıka basa doldurmaktanda 5-6 kez, her seferinde çok az porsiyonlarla yemek yiyebilirsiniz. Günde en az 2 litre su içilmesi gereken bu pehrizde unlu ve şekerli gıdaları tüketmek yasaktır.

 

3. Az yağlı diyet

Bu pehrizde günde 40 gramdan fazla yağ kullanmak yasaktır! Az yağlı pehrizde derisiz tavuk eti, yağsız balıklar, meyveler, sebzeler ve az yağlı süt ürünlerinden kullanılmalıdır. Ayrıca vücut için zararlı olan yağı sınırlamak kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlayacak. Fakat bu pehrizde dikkat edilmesi gereken önemli nokta vücudun yağ almasını tamamen azaltmamaktır. Yağ alımı günlük 15-20 gramdan az olması yağda çözünen A, D, E ve K vitaminleri vücut tarafından emilir ve vitamin eksikliği sorunu yaşanmaktadır. Günlük 40 gram kuralına uymak yeterlidir.

Yorumlar