Sağlık Bakanlığı'ndan 'mide kanseri' çalıştayı

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Mide Kanseri Çalıştayı"nda, toplumda mide kanseriyle ilgili farkındalık oluşturmak için yapılması gerekenler ele alındı

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanlığı'ndan 'mide kanseri' çalıştayı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi Başkanlığınca, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Kanser Enstitüsü, Kanser Kontrol Derneği (KANKODER) ve ABD Kanser Enstitüsünün işbirliğiyle "Mide Kanseri Çalıştayı" düzenlendi.

Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan KANKODER Başkanı Doç. Dr. Ahmet Serdar Karaca, kökleri eskiye dayanan yeni bir dernek olduklarını belirterek "Yıllardır Kanser Savaş Dairesi ile çok başarılı işler yapmış bir derneğin devamı şeklindeyiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin de Türkiye'de mide kanserinin özellikle belirli bölgelerde önemli bir sorun olarak ortaya çıktığına işaret ederek "Dünyada son yıllarda kanser tedavisi ile ilgili önemli gelişmeler var. Bu gelişmeleri, kanserin çok görüldüğü bölgelerde nasıl mesajlar vermemiz gerektiğini tartışacağız" diye konuştu.

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur ise yeni kurulan yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı çalıştayda, toplumda mide kanseriyle ilgili farkındalık oluşturulması için yapılması gerekenler ve tarama çalışmalarının gerekliliği ele alındı.

Yorumlar