Sağlık Bakanı'ndan kuş gribi açıklaması!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya'da görülen kuş gribi ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri aldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı'ndan kuş gribi açıklaması!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya'da görülen kuş gribi ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı!nın gerekli tedbirleri aldığını belirtti,  "Şu anda Sağlık Bakanı olarak vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; beyaz et ve yumurtayla ilgili herhangi bir risk söz konusu değil" ifadesinde bulundu.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da Ahıska Türkleri Federasyonu'nun düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantı sonrası habercilerin Mudanya’nın Balabancık Köyü’nde de kuş gribi görülmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, bu konuda daha önce de açıklama yaptığının altını çizarek, “Mevsim olarak kuş gribinin havaların ısınmasıyla birlikte gündemden düşeceği bir sürece giriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı zaten bu konuda gerek Balıkesir'de gerek Kocaeli'de, Gebze'de, Kastamonu'da gerekli tedbirleri aldı. Aynı tedbirler Mudanya'da da alındı. Şu anda Sağlık Bakanı olarak vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Beyaz et ve yumurtayla ilgili herhangi bir risk söz konusu değil. Vatandaşlarımıza sağlık açısından 'Şu tedbiri alsınlar' diyeceğim bir konu yok. Gündelik hayatları neyse aynen devam edebilirler. Ama Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu virüsün dağılmaması için gereken tedbirleri alıyor. Şu anda karantina uygulamaları yapılıyor" açıklamasında bulundu.
"İstisnai Vatandaşlık İçin Çalışacağız" 
Ahıska Türkleri'nin istisnai vatandaşlık taleplerinin değerlendirildiğini belirten Müezzinoğlu, "İstisnai vatandaşlıkla ilgili süreçleri şu anda takip ediyorum. İnşallah bu konuyu Başbakan'ın imzasına taşımaya çalışacağız. Yanılmıyorsam 17 bin kişinin istisnai vatandaşlığa geçmesi talebi var. Bunları önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturmak için çalışacağız" dedi.

Yorumlar